A Zseniális TikTok  Bandi terveit valósítanák merg Veres Paliék

Korábban lesöpörte, most megvalósítaná a Dísz tér felújítását a baloldali városvezetés

Hollósy András, a KDNP önkormányzati képviselője, már évekkel ezelőtt kezdeményezte az elhanyagolt tér felújítását, amit a baloldali városvezetés leszavazott akkor.

„Már Évekkel ezelőtt kezdeményeztem a Dísz tér rekonstrukcióját, amelynek felújítását hirtelen most a választások előtt pár héttel bejelentett a városvezetés Miskolcon” – mondta portálunknak Hollósy András, a miskolci KDNP önkormányzati képviselője. Rámutatott: 2019-ben fásítást, különböző eszközök felújítása, kondipark létrehozása és a téren található szökőkút rekonstrukciója is szerette volna, ha megvalósul.

„A következő években egy több mint száz részes indítványnak is a része volt a Dísz tér felújítása, amelyet nem fogadott el a városvezetés, így meghiúsult a beruházás” – mutatott rá. „Most a választások előtt két hónappal bejelentik, az én ötletemet, amelynek főbb elemei kísértetiesen hasonlítanak az én eredeti javaslatomra” – hangsúlyozta. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, nem ez az első eset, amikor a városvezetés más tollával ékeskedik. „Az elmúlt öt évben számtalan olyan példát láthattunk, amikor a baloldali városvezetés a saját ötleteként adta el másnak a korábbi terveit” – mondta.

Most fontos lett

Ismeretes, hogy az évtizedeken át elhanyagolt miskolci Dísz tér megújításának lehetőségeiről tartottak korábban sajtótájékoztatót a baloldali városvezetők, köztük Veres Pál, Miskolc polgármestere is. Veres Pál akkor azt mondta, hogy a Dísz tér egy több évtizedes problémája a városnak, több esetben kérdésként merült fel, hogy ezt a szép kis teret hogyan lehetne felújítani és a város egyik ékességévé tenni. Ez azért is szükséges, hiszen a belvárosban zöld területekben viszonylag nagy a hiány.