Miskolc. Kettővel több sofőrünk van mint Kellene Demeter a sofőr hiányról

Az MVK belső képzéssel igyekszik megoldani a nagyon régóta, 2019 előtt is meglevő komoly sofőrhiányt. De ez más nagyvárosokban is komoly gondokat okoz, Miskolcon viszont hamarosan 20 új buszsofőr állhat szolgálatba, néhány hónap múlva pedig a villamosvezetői gárda bővül.

Miskolc adott otthont kedden a VOLÁN Egyesülés szakmai napjának, a részletekről a Minap.hu számolt be.

A mostani szakmai nap fókuszában a munkaerő megtartása, toborzása állt. Az esemény rangját jelzi, hogy olyan nagy foglalkoztatók képviseltették magukat vezetői szinten, mint mások mellett a MÁV, a VOLÁN, a BKV, vagy a DKV, de jelen voltak a szakképzés és a felsőoktatás helyi képviselői is. Összességében közel harminc közlekedési társaság több mint félszáz képviselője vett részt a keddi szakmai egyeztetésen, amit a VOLÁN Egyesülés szervezett meg ezúttal is.

Elhangzott, többek között, hogy Debrecenben a miskolcinál is súlyosabb a sofőrhiány, ahogy Győrben és Budapesten sem rózsás a helyzet. Köztudott, hogy már a fideszes városvezetés idején kezdődött a komoly sofőrhiány Miskolcon, de most látható némi javulás.

Az MVK Zrt.-nél szintén a sofőrhiány okozza a legnagyobb fejtörést. Tavaly több autóbuszvezetőjük is nyugdíjba vonult, beteg lett, vagy leszámolt, ezért azon dolgoznak, hogy új kollégákat tudjanak munkába állítani. Demeter Péter, a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. vezérigazgatója a Minap érdeklődésére elmondta, a munkaerőpiacról nem sikerült teljesen feltölteni az állományt, ezért saját képzést indítottak, ami „a következő negyedév elejére be fog érni”: újabb 23 autóbuszvezető kezdheti meg a munkát az MVK-nál. Képzésüket a közlekedési vállalat szervezte meg és finanszírozta. Mellettük további 14 villamosvezetőt képeznek ki, belsős oktatógárdával. Ők legkorábban szeptemberben kerülhetnek dolgozói állományba.

Addig is, a meglévő munkavállalók túlórát vállalnak, amiért megfelelő ösztönzőrendszert léptettek érvénybe az MVK-nál. – Ahogy majd bejönnek az új munkavállalók, tehermentesíteni tudjuk majd őket is – mondta Demeter Péter, hozzátéve: az MVK a jövőben is tervez hasonló sofőrképzést, hogy később is fenn tudja tartani a busz-, illetve villamosvezetők létszámát.