Tóth Veráék 39 millió forintból nyitottak egy olyan kisboltot, amiben minden van, csak az nem, ami a helyi élethez alapvető szükséglet

Tompos Márton, a Momentum alelnöke Facebook-videójában azt állítja, „Tóth Veráék 39 millió forintból nyitottak egy olyan kisboltot, amiben minden van, csak az nem, ami a helyi élethez alapvető szükséglet, ami egyébként a pályázat feltétele volt”.

Beck Engelbert, a Momentum polgármesterjelöltje szerint a Magyar Falu Program pályázati kiírása egyértelműen megfogalmazza, hogy a kistelepülési üzletek támogatásának célja 2000 fős vagy ennél kevesebb állandó lakosságszámmal rendelkező kistelepülésen napi fogyasztási cikket értékesítő üzletek létesítése vagy támogatása. Szerinte Tóth Veráék különleges termékeket áruló kisboltja ennek nem felel meg, így Tóth Vera családi cége szabálytalanul kapott 39 millió forint támogatást a Magyar Falu Program keretében.

Beck szerint „ez a bolt tulajdonképpen egy kiváló delicates gourmet volt, a turisták nagyon örülnek neki, én is szeretek oda járni, de alapvetően azokat a napi szükségleti dolgokat, amik egy falusi embernek kellenek, azokat nem lehet kapni. Nem ebben az árkategóriában és nem az a termékcsalád van ott”.