MAGYAR PÉTER VITÁRA HÍVTA ORBÁN VIKTORT ÉS GYURCSÁNY FERENCET
A DK már reagált: szerintük nem Gyurcsány Ferencnek kell vitáznia.

Hármas élő tévés vitára hívta ki Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet Magyar Péter vasárnap délutáni posztjában. Sokat nem kellett várni, hogy Gyurcsányék le is pattintsák Magyart, a Demokratikus Koalíció közleményben gurította tovább a Gyurcsány Ferenc felé rúgott lasztit, Dobrev Klárához, illetve a DK-s polgármester-jelöltekhez irányítva őt – számol be a hírről a Telex.

„A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak és úgy tudjanak dönteni a június 9-i választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán” – írta Facebookon Magyar Péter.

Íme, a teljes bejegyzés:

A magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássanak és úgy tudjanak dönteni a június 9-i választáson, hogy ismerik a három oldal vízióját Magyarország és a magyar emberek jövője kapcsán.

Ezennel kihívom Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy hármas élő vitára a köztelevízióban. Az időpontban rugalmas vagyok. A vitát akár Hajdú (áfacsaló) Péter is vezetheti.

ui.: természetesen megbízhatják egymást is a vitában történő képviseletre, hiszen mindenki tudja, hogy a három oldal valójában kettő.

A Demokratikus Koalíció nem veti el a vita lehetőségét, de szerintük nem Gyurcsány Ferencnek kell fogadnia a kihívást.

a Gyurcsány Ferenc felé rúgott lasztit, Dobrev Klárához, illetve a DK-s polgármester-jelöltekhez irányítva őt:

„Európai parlamenti és önkormányzati választás előtt állunk. A vita indokolt, a vita a demokraták világában szükséges.

Amennyiben a vitakezdeményezés az európai parlamenti választásokra vonatkozik, Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listavezetője áll rendelkezésre.

Amennyiben a kezdeményezés egy polgármester-jelölti vitáról szól, az adott település DK-s polgármester-jelöltje lesz Magyar Péter vitapartnere. Mi demokraták vagyunk, ott leszünk az EP-listavezetői és a polgármester-jelölti vitákon is.” – írták válaszképp Magyar Péternek