Ingyen adta oda egyesületét Magyar Péternek a reformátusok volt zsinati tanácsosa

Már elhatározták a tavaly alapított egyesületük megszüntetését, amikor kiderült, hogy Magyar Péternek egy ilyenre van szüksége – mondja a Válasz Online-nak Tarr Zoltán, a reformátusok volt zsinati tanácsosa. Ő volt az alapítója ugyanis 2023-ban a Legyél a változás! nevű egyesületnek, amelyet a szombati bejelentése szerint átvett Magyar Péter.

Tarr azt mondja, nem az volt a célja az egyesület megalapításával, hogy alternatív református egyházat hozzanak létre, de azt nem tagadja, hogy elméleti lehetőségként megfordult a fejében ez is. Hogy miért nem folytattak aktív tevékenységet, arról azt mondja: „Elfáradtunk. Mindenkinek volt állása, vagy éppen állást keresett, mint én akkor – nem jutott rá elég energia.”

Azt állítja, teljesen ingyen adták át a szervezetet Magyar Péternek. „A neve is nagyon jó volt: Legyél a változás! Abban maradtunk, hogy mivel nekünk úgysincs épp tervünk vele, átadjuk neki” – fogalmaz.

Tarr Zoltán, a református egyház egykori zsinati tanácsosa
photo_camera Tarr Zoltán, a református egyház egykori zsinati tanácsosa Fotó: Pék Barnabás/Szemlélek

Tarr Zoltán fel is lépett a színpadon Magyar Péter szombati tüntetésén. Beszédében hevesen kritizálta Balog Zoltán tevékenységét. Már korábban is, a kegyelmi botrány kirobbanása után arról beszélt, hogy Balog Zoltán „soha nem látott hitelességi válságot” okozott az egyházukban. Értelmiségiekkel együtt pedig arra kérték Balogot, mondjon le dunamelléki püspöki tisztségéről is. A Válasz Online-nak most azt mondja, Magyar Péterre szavazna, de politikai szerepre nem készül.