A PRIDE Kassa 2024 önkénteseket keres
HÍREK PRIDE KOŠICE

A PRIDE Kassa 2024 még színesebb lehet neked köszönhetően! Csatlakozz a szervező csapathoz

A PRIDE Kassa 2024 még színesebb lehet neked köszönhetően! Csatlakozz a szervező csapathoz

Jöjjön el és valósítsa meg velünk álmait egy felejthetetlen PRIDE-ról Szlovákiában. A PRIDE Košice 2024 szervezőcsapatába friss ötletekkel és energiával rendelkező önkénteseket keresünk a PRIDE Košice fejlesztésére, hogy Szlovákia legjobb PRIDE-je legyen.

Az „Álmok laboratóriuma” programunkban   többek között megismerjük a PRIDE történeti jelentőségét az LMBTI+ mozgalom számára, valamint azt, hogy mi van az egyhetes PRIDE Kassai fesztivál és felvonulás előkészítésében. Közben ismerkedünk, szórakozunk és felejthetetlen élményt teremtünk mindenkinek, aki idén Kassára megy.   


JELENTKEZÉSI LAP

Mi az a Dream Lab?

Az álomlaboratórium  a PRIDE Košice önkéntes programja , amelyet immár negyedik alkalommal indítunk. Ez egy hosszú távú program – 2024 márciusától augusztusig (beleértve) -, és célja,  hogy az érdeklődők részt vehessenek a PRIDE Košice szervezésében .

A PRIDE Kassa már nem csak egy szivárványos felvonulás a városon keresztül. Ez egy egyhetes fesztivál, tele változatos eseményekkel – az LMBTI+ emberek életéről szóló izgalmas beszélgetésektől a különféle workshopokon, előadásokon, kiállításokon át a koncertekig és az afterpartikig. Nemcsak a fesztivál látogatói, hanem mindenki, aki szeretne bepillantani az előkészületek kulisszái mögé, és tapasztalatot szerezni a rendezvények lebonyolításában, pénzét megérdemli. 

Miért csatlakozz a Dream Laboratory programhoz?

Megtanulsz csapatban dolgozni, kommunikálni, felelősséget vállalni, megoldásokat kínálni, lehetőséged lesz érdeklődési köröd elmélyítésére, de bővítésére is, kihívásokon dolgozni.

Mindenben a PRIDE Košice csapatának és a Saplinq civil egyesület tapasztalt tagjai képezik és irányítják Önt, amely több mint 10 éve elkötelezett a szlovákiai LMBTI+ közösség felépítése és fejlesztése mellett.

Az Álmok Laboratóriumának első, oktatási részében például:

  • információkat tudhat meg a világ és a szlovák eseményekről, amelyek fontos mérföldkövek az LMBTI+ emberek egyenlő jogaiért folytatott harcban
  • megismerkedhet a tiszteletteljes és befogadó nyelvhasználattal
  • különböző nem formális oktatási tevékenységekben vesz részt
  • képzésben részesülsz a marketing, az adománygyűjtés vagy a közösségszervezés alapjaiban

A következő szervezeti részben Ön pl. csatlakoztatjuk:

  • dramaturgia és zenei produkció PRIDE Kassa
  • kísérő rendezvények előkészítése
  • az idei fesztivál árucikkeinek létrehozásának és beszerzésének folyamata
  • adománygyűjtő kampány előkészítése, melynek célja a rendezvényhez szükséges anyagi forrás gyűjtése
  • marketing tevékenység

A PRIDE héten velünk lesz Kassán és együtt gondoskodunk az élményekkel teli fesztivál gördülékeny lebonyolításáról.

Következő életében minden megszerzett tudást, készséget vagy tapasztalatot felhasználni fog. Az önkéntesség az elkötelezettség, a kezdeményezés és az emberekkel való munkavégzés nagyszerű névjegykártyája. És szívesen kiállítunk róla nyugtát.

Kit keresünk?

Fontos számunkra, hogy együttműködésünk  rendszeres ,  hosszú távú ,  kölcsönösen előnyös ,  az oktatást ,  a fejlődést  és  a kapcsolatépítést segítse . Ezért olyan embereket várunk, akik érdeklődnek az aktivizmus és az emberi jogok iránt, szeretnének LMBTI+ témákkal foglalkozni, szeretik a kihívásokat, szeretnének továbbtanulni és új dolgokat kipróbálni. 

Nem kell az LMBTI+ közösséghez tartoznod, és nincs szükségünk előzetes önkéntes munka vagy rendezvényszervezési tapasztalatra.  

Jelentkezz bátran, ha:

  • legalább 18 éves vagy
  • heti 6 órát találsz (a PRIDE héten kicsit többet)
  • 2024. március 15-17 -én személyesen vehetsz részt csapatépítésben 
  • 2024. április 12-14  -én lehet személyesen részt venni oktatási workshopokon 

A fennmaradó oktatási tevékenységek és a fesztivál szervezési munkája online történik   – akár heti egy alkalommal rendszeres találkozók formájában, akár önállóan, a kijelölt feladatokon. Így bárhol lakhatsz/maradhatsz. 

velünk mész? 

Örülünk! A következő lépés a regisztrációs űrlap kitöltése. 2024. március 4-ig van ideje gondolkodni ezen.


JELENTKEZÉSI LAP

Ezt követően e-mailben felvesszük Önnel a kapcsolatot, és megegyezünk  az első online interjú dátumában és időpontjában . 2024. február 21-től március 7-ig tartanak. 

Nem kell félned az interjútól. Bemutatjuk az Álmok Laboratóriumának vízióját, kötetlenül beszélgetünk, ismerkedünk, rákérdezünk motivációira, időbeli lehetőségeire, igényeire, érdeklődésére vagy együttműködési elképzeléseire. A kérdései is helyet kapnak. 

Mivel a helyek száma korlátozott, a regisztrált jelentkezőket alaposan átgondoljuk. Meghívjuk azokat és azokat, akik mellett döntünk a kezdeti személyes csapatépítésre, amely 2024. március 15-17.

Ezen végre személyesen is megismerjük egymást, és megismertetjük Önt az LMBTI+ aktivizmusban végzett önkéntes tevékenységének fontos témáival, mint pl. a queer aktivista mozgalom és a PRIDE története, vagy hogyan szabjunk határokat az önkéntességben és az aktivizmusban, hogy élvezzük a tevékenységet és ne égjünk ki. 

Ezután közösen kötünk  önkéntes szerződést  és elkezdjük teljes mértékben az oktatásnak, tervezésnek és szervezésnek szentelni magunkat!

Ha bármit szeretne kérdezni, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk  az info@pridekosice.sk e-mail címen .

Valami Saplinq-ról, ill

A Saplinq egy civil egyesület, amelynek célja az LMBTI+ közösség fejlesztése és a furcsa emberek felhatalmazása nem csak Kelet-Szlovákiában. Emellett támogatja az LMBTI+ emberek jogait és a tisztességes politikát. Az oktatás és a tudatosság révén lépésről lépésre olyan társadalmat épít, ahol a furcsa emberek méltó és egyenlő életet élhetnek.

A Saplinq 2012-ben alakult, és legfontosabb projektjei közé tartozik a PRIDE Košice, a PRIZMA közösségi és tanácsadó központ, különféle közösségszervező projektek és nemzetközi Erasmus projektek.

Sokáig oktat fiatalokat, speciális aktivistákat az LMBTI+ emberek jogaiért, vagy a szélesebb közvéleményt, beleértve a szakmaiakat is. Kampányokat vezet azzal a céllal, hogy érzékenyítse a társadalmat a szlovákiai furcsa emberek életének valóságára. Egyesíti erőit az elkötelezett civil társadalommal, és közösen mozgósít olyan jogszabályok és gyakorlat érdekében, amelyek az LMBTI+ emberek számára is igazságosak.

Az önkéntesség a kezdetektől a Saplinq része, enélkül még a PRIDE Košice sem jöhetett volna létre. Az önkéntességnek köszönhetően a Saplinq elhozhatja az LMBTI+ témákat Szlovákia különböző részeire, támogathatja a furcsa embereket, valamint szövetségeseiket a szervezésben és bevonódásban, nem csak országos, hanem különösen helyi szinten.