Skip to content

Már a kormányközeli Nézőpont Intézet is 13 százalékra méri Magyar Péter leendő pártját

Már a kormányközeli Nézőpont Intézet is 13 százalékra méri Magyar Péter leendő pártját

Magyar Péter szombaton tüntetést tart, amelyen a HVG360-nak adott ígérete szerint leendő pártjának nevét is elárulja majd. A kormányközeli Nézőpont Intézet azonban már most előreszaladt, április elején készült telefonos közvélemény-kutatásukban azt mérték, milyen hatással lenne a magyar politikai versenyre, és hány százalékot kapna Varga Judit exminiszter exférje az európai parlamenti választásokon.

A Nézőpont azt mérte, hogy Magyar a Fidesz–KDNP szavazóit nem tudta megnyerni, a baloldali pártok támogatóit azonban annál inkább.

Kutatásuk szerint a Fidesz támogatottsága (47 százalék) nem változott februárhoz képest, viszont Magyar Péter leendő pártja már most 13 százalékon áll. Ezzel holtversenyben van a DK–MSZP–Párbeszéd hárompárti koalícióval (13 százalék), és utolérte a Kétfarkú Kutya Pártot is (11 százalék).  Az átalakulás legnagyobb vesztese a Momentum, amely a bejutási küszöböt sem éri el (4 százalék).

A Nézőpont szerint bejutna még a Mi Hazánk, mely ezen a héten 6 százalékos támogatottságot tudhat maga mögött, ami a februári 8 százalékhoz képest csökkenést jelez.

Europe Elects nevű civil szervezet márciusi előrejelzése azonban nem teljesen ezt az eredményt mutatja. Ők azt jelezték, hogy a Fidesz támogatottsága már a második hónapja csökken, és ha most tartanák a választásokat, akkor a mostani 12 helyett csak 10 fideszes képviselő és egy kereszténydemokrata szerezne ötéves megbízatást Brüsszelben. Ez az eredmény minden bizonnyal a kegyelmi botrány hatását is mutatja, azonban még nem tartalmazza Magyar Péter színre lépését és befolyását a magyar belpolitikára – ez vonatkozik a többi pártra is.

A Demokratikus Koalíció egyelőre négy székben bízhat. (Ugyanakkor ez a mérés még nem tartalmazza, hogy a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös lista állítását jelentette be.) Két mandátumot kap a Mi Hazánk, míg a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kétfarkú Kutya Párt egy-egy képviselőt küldhet Brüsszelbe. És ugyancsak jutna egy mandátum a Vona Gábor vezette Második Reformkor Pártnak is.               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.2 Comments

 1. Névtelen
  2024.04.05. 19:58

  szuper, tótszántó meg bekerült a top10-be a heti hirdetési statisztika alapján
  spoiler: 10-ből 9 kormányközeli…

  1
  2
 2. Névtelen
  2024.04.08. 18:05

  Lesz az még több (szar) is, hiszen ő Luster „magyar” Bond, aki nem a 007-es, hanem a 00-ás ügynök. 😛
  https://ellenszel.hu/wp-content/uploads/2024/04/magyarpeterlogo-678×381.jpg?crop=1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük