A Budapesten a Fideszt támogató (Vitézy Dávid)  LMP-és Ungár Péter parazitának nevezte a Párbeszéd pártot

Az LMP-s politikus egyik fő kifogása az, hogy a Párbeszéd sosem mérette meg magát még, hiába létezik több, mint egy évtizede, egyetlen egyszer sem indult önállóan semmilyen választáson.

Ungár Péter a közösségi médiában.

“Most már nyilvánvaló, a fővárosi és az európai parlamenti választáson is együtt indul a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd. Azzal, hogy az első kettő ezt teszi, nincs különösebb dolgunk, hiszen egyazon eredetű pártok, nagyon hasonló világlátással.

De engedjenek meg a Párbeszédről pár mondatot, ebben a kampányban utoljára. Politikatörténeti kuriózum, demokráciaelméleti probléma és hatalmas áttörés a parazitológia tudományágában az, hogy a Párbeszéd, amely több, mint egy évtizede létezik, nem vett részt még országos választásokon, és most ismételten nem méretteti meg magát.

A zöldpolitika képviseletéhez nekik az út mindig a saját megbízásaikon vezet, mindig éppen az a morális helyes kompromisszum, amiket ők hoznak meg, amiket más hoz az mindig helytelen. Mindig az a hatalmi kérdés az egyetlen fontos kérdés a rendszerrel szemben, amiben ők vesznek részt, és a rendszer hibája, hogy soha nem tudják kérni a választópolgárok bizalmát.

Lehet az LMP-t kritizálni, hogy kicsi, vagy idegesít sokakat, vagy túl nagy ambíciói vannak, de mi eddig egy kivétellel minden választáson részt vettünk. És júniusban is részt fogunk, mind a fővárosban, mind az EP-ben” – tette hozzá Ungár.