Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot
VARGA JENNIFER / 24.HU
Tusványos Fesztivál 2023. július 21-én: Pesty László Kósa Lajos Fidesz-képviselővel beszélget.

Interjút adott a Magyar Hangnak Pesty László fideszes dokumentfilmes, aki tavaly nyáron kezdett eltávolodni pártjától, amikor bírálni kezdte a „Lölő-jelenséget”. Pestyt Magyar Péterről és Varga Juditról kérdezték mivel mindkét szereplőt jól ismeri.

Azt fejtegette, hogy nem elképzelhetetlen, hogy Vargát belekényszerítették a sárdobálásba.

Tisztelem, amit a volt miniszter asszony nyilatkozik és tisztelem a lojalitását és hűségét, de azért a kisördög, ugye… azt beszélik a városban, hogy Novák Katalin sem önszántából írt alá. Ha ez így van, akkor nem zárható ki az sem, hogy Varga Juditot is zsarolják. Kisgyerekeik vannak, könyörgöm! Már fél évvel ezelőtt azt mondtam, hogy lassan kezdünk úgy kinézni, mint 1923, Szicília

– mondta Pesty László, aki azt se tartja kizártnak, hogy nem Varga Judit írja a Facebookon megjelenő posztjait, amire már a volt férje, Magyar Péter is célzott.

Pesty beszélt a Magyar Péter által kedden bemutatott hangfelvételről, amelyen Varga Judit igazságügyi miniszterként arról beszélt, hogy Rogánék hogyan manipulálták a Schadl-ügy nyomozati iratait.

Magyar Péter ledobott egy bombát. Érzésem szerint nem atomot, de ha figyelembe vesszük, hogy a hangfelvételen elhangzottak súlyosan terhelő információkat tartalmaznak Rogán AntalraPolt Péterre, valamint a nyomozóhatóság függetlenségére nézve, akkor ez a bomba bizony fel is robbant. Az most a kérdés, hogy mi van még a Magyar Péter vadásztarisznyájában. Ellenségeinek azt tanácsolom, hogy ne bízzák el magukat vele szemben.

– figyelmeztetett Pesty László.