Magyar az elmúlt héten is kereste Vargát, hogy rábeszélje a közös vallomástételre

„Persze magukat kihúzatták” – Magyar Péter hangfelvétele a Völner-Schadl-ügyről és Rogán szerepéről

Nyilvánosságra hozta Magyar Péter Varga Judittal folytatott beszélgetését a Völner-Schadl ügyről.

Mi történt? Amikor szembe jön a valóság címmel publikálta Magyar Péter a régóta várt hangfelvételt. A felvételen jól hallatszik, hogy Varga bevallja, hogy Rogán Antal magát kihúzatta az ügyészségi jelentésből.

Persze magukat kihúzatták.

Szó esett a lehallgatásokról és arról is, hogy Gergő (Gulyás Gergely) is tudott a dolgokról.

„Ez azért történhetett meg, mert Polt nem ura a helyzetnek.” – fogalmazott Varga, amikor Magyar arról kérdezte, hogy miért nem mentik meg Völnert és Schadlt.

Varga azt is mondja a felvételen a saját helyetteséről, hogy Völnernek már „tavasszal szóltak, hogy hagyja abba”.

Ez valószínűleg a Schadllel folytatott korrupciós kapcsolatára vonatkozhat, az államtitkár kenőpénzt vett át a végrehajtói kar elnökétől a vád szerint.

A Telex információi szerint Schadl letartóztatása előtt pár nappal pedig már a Karmelitában szólhattak Völnernek, hogy megfigyelik és lehallgatják (Rogán minisztériuma nem tagadta, hogy Völner bent volt, de hogy szóltak volna neki, azt igen).

 

Miért fontos a nyilvánosság? Az ügyészség ugyan el tudná húzni jogi úton az eljárást akár évekre is, a nyilvánosság ereje azonban Magyar szerint lépéskényszert eredményez, amire a hivatalos szerveknek is reagálniuk kell.

Kontextus: Ahogyan azt tegnap este a Forbes.hu-n megírtuk Magyar Péter a Youtube- és Facebook-oldalán beszélt a felvétel elkészültének körülményeiről. Elmondása szerint a 2023 januárjában készült hanganyag a Varga Judittal közös lakásukon került felvételre, amikor a Völner-Schadl-ügyről és Rogán Antalról beszélgettek. A helyzetet súlyosbítja, hogy ebben az időszakban Varga még Orbán Viktor igazságügyi minisztere volt, csak fél évvel később, tavaly júniusban mondott le.

Nem voltak már illúzióim, mint a korábbi években

– mondta azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán miért készítette a felvételt. Elmondása szerint 2023-ban még nem tervezte, hogy felhasználja a felvételt, eredeti célja az elrettentés és a családjának a védelme lett volna.

Az interjúban, Magyar Péter arról is beszélt, hogy a volt felesége tisztában volt azzal, hogy rögzítésre kerültek a beszélgetéseikből részletek. Magyar az elmúlt héten is kereste Vargát, hogy rábeszélje a közös vallomástételre.

Ilyen a NER belülről

Hiába gondolják sokan, hogy a NER tagjai a kiváltságosak boldog és kiegyensúlyozott életét élik. A rendszer nyertesei maguk is szolgák, csak ők nem a siker lehetőségétől hanem a szabadságuktól vannak megfosztva. Magyar Péter üzenete valójában hozzájuk szól, akik számára a „maffiaműködés” a mindennapok része.

A legtöbbünknek a gazdasági válság fáj, talán a korrupció, meg a sajtószabadság hiánya. A Magyar Péterek számára sokkal több forog kockán. Őt állítása szerint 3 éve lehallgatják, hamisított rendőri jelentésekkel zsarolják és nem ő az egyetlen. Pártállástól függetlenül folyik a lehallgatás, egy miniszter fideszes házastársa sem lehet kivétel.

Az üzletember Varga Zoltánt is lehallgatták, erről a vele készült interjúnkban mesélt a Forbes.hu-n, mint kiderült, több kormánykritikus újságíró is le lett hallgatva, azonban a legtöbb esetben ki sem derül a lehallgatás ténye: 2023-ban száznál több alkalommal engedélyezett titkos megfigyeléseket a bíróság, ennél azonban a szám sokkal magasabb is lehet.

Nekem veszíteni valóm már nincsen.

– foglalta össze a helyzetét tegnap este Magyar. A fiatalember alig két hónapja került került fel a politika élvonalába, máris All-in-ben van, innen nincs visszaút. A kérdés csak az, hogy mennyire fog meglátszódni Varga Judit őszödi beszéde június 9-én vagy 2026-ban.