Skip to content

Trócsányi nemet mondott az alkotmánybírói posztra

Trócsányi nemet mondott az alkotmánybírói posztra
Fotó: Schadl és Trócsányi a Miskolci Egyetemen. Archív fotó

A régóta a Fidesz kötelékében politizáló jogász hivatalosan az egyetemi munkájával indokolta a döntését.

Trócsányi László csütörtökön közleményben mondott köszönetet azért, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség alkotmánybírói posztra jelölte, de közölte, hogy egyetemi kötelezettségvállalásai miatt jelenleg nem tud eleget tenni a felkérésnek.

Hosszas mérlegelés után arra az elhatározásra jutottam, hogy a megtisztelő felkérésnek – egyetemi kötelezettségvállalásaimra tekintettel – jelenleg nem tudok eleget tenni

– írta a Károli Gáspár Református Egyetem rektora az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Alkotmánybíróságban azt követően üresedett meg egy hely, hogy Sulyok Tamást köztársasági elnöknek választották.

Trócsányi elismert jogász, de régóta a Fidesz kötelékében politizál. 2014. június 6-tól egészen 2019. június 30-ig igazságügyi miniszter is volt. 2019-ben ezen a poszton a kegyelmi botrányba belebukó Varga Judit váltotta, belőle európai parlamenti képviselő lett. Trócsányihoz köthető a végrehajtói rendszer átalakítása, az ő minisztersége alatt vezették be, hogy minden végrehajtónak kötelező jogi egyetemi végzettséget szereznie.

2019-ben Orbán Viktor javaslatára őt is jelölték uniós biztosnak, azonban végül ezt a pozíciót nem tudta megszerezni, ugyanis az Európai Parlament jogi bizottságától nem kapta meg a támogatást ügyvédi irodájának korábbi ügyei és kormányzati megrendelései miatt. Sőt: a testület korábbi munkáját összeférhetetlennek és aggályosnak nevezte.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



24 Comments

  1. Névtelen
    2024.03.28. 14:40

    értelmes döntés, nem akar a sárban dagonyázni

    5
    1
    • Névtelen
      2024.03.30. 10:32

      Helyette majd felkérjük Magyar Péter jogászt, diplomatát, a miskolci lány áldozatát. 😁😂😀

  2. Névtelen
    2024.03.28. 14:55

    kezdenek fosni a patkányok?

    • Névtelen
      2024.03.28. 20:36

      nem lett köztársasági elnök?

    • Névtelen
      2024.03.28. 20:37

      ettől a szivárványos moslék ellenzéktől joggal

  3. Bandiner
    2024.03.28. 15:36

    Illusztris csapat, fekete mágia, múlt köde, handabandázgatások, züllesztés, hazudozás, lopás.
    Ja és ők egykoron az elit voltak.
    Föresz.
    öregedő demokraták szövetsége

    • Névtelen
      2024.03.28. 20:38

      Húúúúúúúú, de nagy találmány a FŐRESZ? Hány éves vagy mátécica?

      „Az ügyészség szerint
      Március 28-án szerdán az ügyészség sajtótájékoztatót tartott az ügyben, amelyben részletesen reagáltak Magyar Péter (és Varga Judit) vádjaira, miszerint Rogánék kihúzatták magukat a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagából. Fürcht Pál főügyész szerint az ügyészséget egy külsős őrző-védő cég védi, akik látják és feljegyzik, ki megy be és ki, és tudni fognak róla, ha egy külsős ember csak úgy bement az épületbe.

      Elmondta, hogy a nyomozás alatt az ügyészségnek lehetősége van arra, hogy segítséget kérjen más szervezetektől: rendőröket, védelmi tiszteket vonnak be, hiszen például a lehallgatásoknál „a filmekkel ellentétben nem az ügyész fülében van a fülhallgató”. Tehát az ügyészség ilyenkor már kész anyagot kap. Emellett így aztán nem csak egy irat van, több szervezetnél is vannak iratok, például a bíróságnál is.”

      • Névtelen
        2024.03.28. 21:27

        Pont akkora, mint a LER.

        • Névtelen
          2024.03.29. 13:20

          az a FŐ- RÉSZ

  4. Névtelen
    2024.03.28. 16:56

    „Húsvét után pedig a kabinet- és kormányüléseken is részt veszek majd és a kormányinfók is folytatódnak
    – jelentette ki Gulyás Gergely, aki puszta rosszindulatnak titulálja a feltételezéseket, melyek szerint valójában a Magyar Péter által keltett botrány miatt kerüli a nyilvánosságot. Magyar Péterrel egyébként nem beszéltek egymással az utóbbi hetekben és fenyegető SMS-t sem kapott tőle az elmúlt napokban. A miniszter azt pedig elképzelhetetlennek tartja, hogy bárki is beavatkozott volna a Schadl-Völner ügyben az ügyészség nyomozásába.

    Az interjúban Gulyás Gergely arról is kifejtette a véleményét, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozta a feleségével való beszélgetésről készített hangfelvételt.

    … épeszű és bármilyen alacsony szintű, de létező erkölcsi mércével rendelkező ember nem veszi fel a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával folytatott beszélgetését és nem tárja azt a nyilvánosság elé. Aki ilyet tesz, az minden tisztességes embernek politikai hovatartozásra való tekintet nélkül nemkívánatos személy kell, hogy legyen
    – fejtette ki a tárcavezető. „

    • Névtelen
      2024.03.28. 17:11

      és?

      • Névtelen
        2024.03.28. 20:41

        ezt már a pufajkás is kérdezte

        mikor elégtek a kartonjai

  5. civilizáció
    2024.03.29. 12:15

    a NER mondott nemet az alkotmányra, írnak saját törvényeket, amiket nekik nem kell betartani, így nem csoda hogy elsorvad a „jogász” képzés

    • Névtelen
      2024.03.29. 13:18

      ti miért nem írtatok Alkotmányt?
      volt rá 12 évetek

      • Öreg
        2024.03.29. 17:40

        Elnézést, én nyugdíjas vagyok, és sosem voltam politikus. Nem tudtam, hogy saját törvényeket írni jelentkeznek a közbizalomért nagyjaink.

        • Névtelen
          2024.03.29. 20:16

          Öreg! Volt KGST országban utolsóként alkotmányt írni nem dicsőség.
          Dobd be magad! Körmödre fog égni.

          • Névtelen
            2024.03.30. 05:46

            Végülis, ha jozefinának sikerült két szippantás közt a buzibárban, akkor bárki meg tudja írni

          • Névtelen
            2024.03.30. 10:18

            Pazmeg! Megírta előletek?

            Ja, hogy 12 Állami Gazdaságot azért hagytatok a fidesznek privatizálni?

          • Névtelen
            2024.03.30. 21:36

            Hogy mi van??? Hogy jön az alkotmányhoz az állami gazdaság?

  6. névtelen
    2024.03.30. 01:14

    Az közröhej, hogy nincs Alkotmányunk, de van Alkotmánybíróság.
    A főügyész esküdözik, hogy nem lehet a nyomozati anyagba belenyúlni. Tudjuk.
    Amióta elmentek a holdra, és hoztak holdport, – 50 éve – nincs lehetetlen!
    Csak az lehet kérdés: mikor és mennyiért.

    • Névtelen
      2024.03.30. 10:23

      Miért zavar ez téged? Ti 50 %-os támogatottsággal is le tudjátok gyalulni az orbán rendszert. Megmondták pudergésa jogtudósai.

      „Vigyázó szemeteket Warsora vessétek!”

    • Névtelen
      2024.03.30. 10:34

      Basszus! Okosabb vagy, mint Hack professzor.

  7. Névtelen
    2024.03.30. 08:55

    Vegyünk nagy levegőt a stílusosan nagypéntek elé időzített ­Nemzeti Mónika Show után. Próbáljunk tárgyilagosnak maradni. Mint szkafanderbe bújt állategészségügyis, amikor aláereszkedik a dögkútba, próbáljuk rádión tartani a kapcsolatot a földfelszíni értelemmel. Szükség lesz rá ahhoz, amit lent látunk.

    .
    Varga Judit rá jellemzően fesztelen, nyugodt, felkészült a pszichológiai szakirodalomból. Láthatóan tisztában van azzal, hogy az ügy legfőbb érintettje, Rogán Antal kebelbarátjának számító mikrofonállványtól nem kell keresztkérdésre számítania.
    .
    Felvezetésnek a megtört Gulyás Gergely üveges tekintettel felolvas egy karaktergyilkos propagandaszöveget az évtizedes legjobb barátjáról, Magyar Péterről. Szektákban látni ilyet, kapcsolatmegszakításnak hívják. Amikor valaki kiugrik a szektából, arra kényszerítik a bennmaradt barátot, házastársat, családtagokat, hogy nyilvánosan szakítsák meg vele a kapcsolatot. Elsőként az ő kötelességük a távozó befeketítése. Lőn.
    .
    Liftezik a gyomor. Az embernek folyamatosan emlékeztetnie kell magát, hogy nem, itt nem VV Anett beszél arról, hogy VV Józsi mekkora szemét, hanem Magyarország volt igazságügyi minisztere Deák Ferenc volt székéből a súlyos közjogi botrány kirobbantó férjét karaktergyilkolja egy trashceleb bulvárműsorban. Szédítő, de Varga Judit láthatóan a legkisebb szükségét sem érzi annak elmagyarázásának, miért állította, hogy az ügyészségen manipuláltak nyomozati anyagokat, Polt Péter legfőbb ügyész egy bábu, illetve még annak is gyenge, továbbá egy éjsötét korrupciós ügyben magas szintről súgtak a gyanúsítottaknak. Azt is magától értetődőnek veszi, hogy Magyarországon a férje őmiatta kapott kormányzati állást, nem zavarja, hogy a férfi, akivel 16 évig együtt élt, a gyermekei apja, csak egy afféle here a méhkirálynő mellett. Meg sem kísérli feloldani azt az ellentmondást, hogy miközben állítása szerint odahaza pszichoterrorban élt, közben a családbarát, konzervatív politikusi karrierjéhez gátlás nélkül felhasználta a családját, gyermekeit napsütötte PR-fotókon reklámozta, micsoda csodálatos szeretetteli, összetartozó közösség az övék.
    .
    Ha akkor egzisztenciális okokból hazudott, mint a vízfolyás, akkor miért kellene elhinnünk, hogy egzisztenciális okokból most éppen nem hazudik? Hiszen az interjúban is szükségét érzi, hogy trikolóros karkötőben tegyen hitet a pártszekta és vezére mellett. Miért pont akkor akar Me Too-t játszani, amikor a kiugrott férje súlyos vádakat fogalmazott meg a szektájával szemben?
    .
    Nagy levegő, kifúj. Gőzöm sincs, hogy Varga Judit tényleg áldozat-e vagy sem. Azt sem tudom, hogy Magyar Péter narcisztikus bántalmazó-e vagy sem. Abban azonban biztos vagyok, hogy ha valaki hosszú ideig él ilyen nyomasztó közegben, ám maradt benne valami emberi, akkor egy ponton fellázad, üvöltve követeli vissza az ellopott értelmét. És igen, akár szalonképtelen dolgot is tesz, mindent felrúg, fellök, de menti az irháját a Fidesz nevű éjsötét, alattomos szektából. Ha Magyarnak ez sikerült, az neki már nyereség. Már csak az országnak kell valahogy onnan kijönni.

  8. Névtelen
    2024.03.30. 10:29

    A főügyész esküdözik, hogy nem lehet a lottóba-totóba belenyúlni. Tudjuk.
    Amióta elmentek a holdra, és hoztak holdport, – 50 éve – nincs lehetetlen!
    Csak az lehet kérdés: mikor és mennyiért.
    A főügyész esküdözik, hogy nem lehet a papír alapú választási rendszerbe belenyúlni. Tudjuk. Amióta elmentek a holdra, és hoztak holdport, – 50 éve – nincs lehetetlen!
    Csak az lehet kérdés: mikor és mennyiért.

    Igazad van. A demokrácia hazájában a holtak is szavaznak a 3. világháború kicsikarására, harmadszor is Európa vesztére. De jó lesz Neked.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük