Miskolcon a Volvo. Megújul, illetve piacra lép a teljes EX széria

Lukács Gábor, a márka miskolci képviseletét ellátó Lukács Autó Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, a Volvo már évekkel ezelőtt deklarálta, hogy kivezeti a piacról a diesel és benzin üzemű járműveit és át áll a tisztán elektromos meghajtásra. Már ebben az évben leállítják a diesel motorok gyártását, várhatóan 2027-ig a benzineseket is, 2030-ra pedig búcsút mondanak a plug-in hibrideknek. Ettől az évtől kezdve kizárólag elektromos autókat gyártanak majd. Addigra megújul illetve piacra lép a teljes EX széria. A legkisebb EX30-astól az EX90-ig.
Az ügyvezető kérdésre válaszolva közölte, ez a gyors átállás a vállalatcsoport döntése, nem arról van szó, hogy ne lenne még fizetőképes vásárlói igény a hagyományos meghajtású személyautókra. A Volvo élen akar járni a környezetbarát elektromos átállás terén az autóiparban.

– A Volvo ebben a kérdésben eltökélt volt és elindult egy úton, még jó időben ahhoz, hogy az elektromos autók piacából egy nagyobb szeletet kihasíthasson. Tehát nem arról van szó, hogy az eddigi modellekre ne lenne továbbra is kereslet. A jelenlegi állás szerint ezt az elhatározást a vállalat végig is fogja vinni. Abban bízom, hogy a márka a prémium kategóriában továbbra is meghatározó szereplő lesz, ahogyan jelenleg is az – ismertette Lukács Gábor.