Őrizetbe vettek három diósgyőri focidrukkert, akik kámzsában, botokkal felfegyverkezve támadtak társaikkal a fehérvári szurkolókra

VAJDA JÁNOS / MTI

Őrizetbe vettek a rendőrök három diósgyőri drukkert, akik kámzsában, botokkal felfegyverkezve támadtak társaikkal a fehérvári szurkolókra a február 24-i hazai meccsük után. Az NB I-es összecsapást 4-0-ra nyerték a hazaiak a duplázó Szabó Levente vezérletével.

Sajnos a sima hazai győzelem ellenére sem maradt el a balhé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a hazai szurkolók egy népes csoportja kámzsában, botokkal felfegyverkezve támadt a távozó vendégdrukkerekre a Mónus Illés és a Sportliget utca kereszteződésében.

A hazai szurkolók egy csoportja a három gyanúsított férfi aktív közreműködésével megalázó és sértő szavakat kiabálva, közösségellenes módon léptek fel a vendégdrukkerekkel szemben, akikben ez a cselekmény riadalmat keltett. A fizikai összetűzést a szolgálatot teljesítő rendőrök akadályozták meg.

– írta közleményében a rendőrség.

POLICE.HU

 

A miskolci rendőrök őrizetbe vették a három férfit, és kezdeményezték a letartóztatásukat. Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatások várhatók.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy ezután is határozottan fellép egy adott közösség tagjai elleni erőszakkal szemben, mert ez bűncselekmény. Arra kérik a szurkolókat, hogy segítsék, türelmükkel és megértésükkel támogassák a mérkőzések biztosítására kivezényelt rendőrök munkáját.