Skip to content

Koltai Róbert és Pogány Judit fia két év felfüggesztettet kapott

Koltai Róbert és Pogány Judit fia két év felfüggesztettet kapott

Két év felfüggesztettre ítélte a bíróság Koltai Róbert és Pogány Judit fiát, P. Koltai Gábor filmproducert, költségvetési csalás ügyében.

Két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Koltai Róbert és Pogány Judit fiát – számolt be az Index.

Folytatólagosan elkövetett adócsalásban, közokirat és magánokirat hamisításban, valamint pénzmosás bűntettében is bűnösnek mondták ki a korábban felmentett P. Koltai Gábort.

A vád szerint a filmproducer háromdimenziós animációs filmek gyártása során – vádlott-társaik közreműködésével – a gyártási költségeket többszörösen meghaladó értékű, fiktív számlák felhasználásával jogosulatlanul igényeltek vissza áfát, illetve jogosulatlanul csökkentették cégeik áfafizetési kötelezettségét.

A fiktív számlákat a filmek gyártására főleg hazai bankokkal és nagyvállalatokkal kötött támogatási szerződések elszámolására is felhasználták, így a filmtámogatók a fiktív számlákkal elszámolt támogatások után – nem tudva azok felhasználásának tényleges módjáról – társaságiadó-kedvezményt vettek igénybe.

A főügyészség szerint Koltaiék fia kétmilliárd, míg egy másik producer másfél milliárd forint összegű vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek 2008 és 2010 között.

A 2017-es elsőfokú ítéletben öt főt mondtak ki bűnösnek a kilenc vádlott közül. Koltaiék fiát, akkor felmentették. A mostani megismételt eljárásban az összes vádlottat bűnösnek találták. Koltaiék fiát két év szabadságvesztésre ítélték, de a büntetését öt évre felfüggesztették – írja a lap.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.03.27. 09:55

    A szentté vált Koltay család arcideg zsábája végrehajtásával a nyolcvanas években.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük