Skip to content

Pénzért végzett ingyenes vizsgálatokat egy állami kórházban egy zalai szülészorvos

Pénzért végzett ingyenes vizsgálatokat egy állami kórházban egy zalai szülészorvos

A szülész-nőgyógyász az ingyenes ultrahangos vizsgálatokért alkalmanként 15 ezer forintot kért.

Letöltendő szabadságvesztést kért a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség arra a főorvosra, aki engedély nélkül, pénzért végzett vizsgálatokat egy állami kórházban.

A vádirat szerint a szülész-nőgyógyász egy Zala megyei kórházban alkalmanként 15 ezer forintért végzett egyébként ingyenes ultrahangos vizsgálatot a magánpraxisában is kezelt betegein. Az ügyletek lebonyolításában, és a pénzek átvételében az asszisztense nyújtott neki segítséget. 

A Zala Vármegyei Főügyészség a főorvost és társát az önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt vádolta.

A Zalaegerszegi Törvényszék elsőfokon a főorvost folytatólagosan elkövetett vesztegetés elfogadása bűntettében mondta ki bűnösnek, és halmazati büntetésként két év – végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztés büntetésre, 10 millió forint pénzbüntetésre és öt év orvosi foglalkozás gyakorlásától eltiltásra ítélte. Az asszisztensét mint bűnsegédet a bíróság halmazati büntetésül egy év szabadságvesztés büntetésre ítélte azzal, hogy annak végrehajtását két év próbaidőre függesztette fel.

Az ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott terhére eltérő minősítésért, a főorvos esetében súlyosításért fellebbezett. A vádlott és védője enyhítésért, a pénzbüntetés mérsékléséért, és kizárólag a szülész-nőgyógyász szakorvoslás foglalkozás történő eltiltás érdekében fellebbeztek.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta azzal, hogy mindkét vádlott cselekménye bűnszövetségben elkövetettnek is minősül.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük