Skip to content

Meghalt a kislány, aki életveszélyesen megsérült a vasárnapi raliversenyen

Meghalt a kislány, aki életveszélyesen megsérült a vasárnapi raliversenyen

Ő a hétvégi versenyen történt tragédia ötödik áldozata.

Ötre emelkedett a hétvégi raliverseny halálos áldozatainak száma. Kedden délelőtt meghalt az a kislány, aki súlyos sérüléseket szenvedett a vasárnapi Esztergom-Nyerges Rally versenyen történt baleset során – közölte a Facebookon Magyar Nemzeti Autósport Szövetség volt elnöke.

tragédia során három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten, köztük a most elhunyt kislány életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrség büntetőeljárást indított a baleset miatt.

Az Autósport Szövetség elnöke szerint nem következett volna be a halálos ralibaleset, ha a nézők betartják a rendezői utasításokat. A baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott-tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A raliban a közönség nagyon közel mehet a versenyhez, nemegyszer előfordult korábban is, hogy súlyos baleset lett abból, hogy egy-egy autó elszabadul. Ilyen, amikor a tömeg nagyon, de nagyon közel megy.

Az elmúlt években több halálos baleset is történt magyarországi raliversenyeken. 2015 márciusában Szabó Attila navigátor vesztette életét az Eger Rallyn, 2022 októberében egy néző halt meg az Ózd Rallyn, 2023 augusztusában pedig Nemes Csaba vesztette életét a Veszprém Rallyn, miután autójával fának csapódott.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2024.03.27. 07:13

    Szerencsére előtte alezredes elvtárs megszakértette, hogy minden fasza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük