Lejárt jogsival kapcsolták le a 103 éves olasz asszonyt, most vesz egy Vespát, hogy kártyázni járhasson

Lejárt jogsival kapcsolták le a 103 éves olasz asszonyt, most vesz egy Vespát, hogy kártyázni járhasson
Forrás: Rai1HD / Youtube

 

Nem akármilyen fából faragták az olasz Giuseppina Molarit. Az 1920-ban született nő március közepén került be a hírekbe azzal, hogy az egyik éjjel körbe-körbe furikázott a Ferrara tartománybeli Bondenóban. A kissé bizonytalanul közlekedő autósra egy telefonáló hívta fel a rendőrök figyelmét, akik pár perc alatt a helyszínre érve megállították, majd igazoltatták a sofőrt. Több meglepetés is érte őket,

  • egyrészt az autón nem volt kötelező biztosítás;
  • másrészt két éve lejárt a jogosítványa a sofőrnek;
  • aki – harmadrészt – egy 103 éves asszony volt.

Nem volt mit tenni, a nőt megbírságolták, hazafurikázták, a kis fehér Fiat Pandát – mi mást – trailerrel vitették el Molári otthonához, a hivatalos eljárás idejére pedig lefoglalták.

A történet azonban itt nem ért véget, és mivel Giuseppina, vagy ahogy mindenki hívja az asszonyt, Giose sztoriját felkapta az olasz sajtó, több dolog is kiderült róla. Először is nem a 13 ezer lakosú kisvárosban él, ahol tetten érték, hanem onnan nem messze, a pár száz fős Vigarano Pievében. Viszont szinte minden nap átpöfög Bondenóba, ami nem is csoda, hiszen ott laknak a barátai, akiket meglátogat,

ráadásul minden délután beugrik pár órára kártyázni egy kávézóba.

Mivel Giose világéletében önálló volt, és autója nélkül nem tud moccani, már másnap elhatározásra jutott: szerez egy 50 köbcentis Vespát, de addig is biciklivel jár át a városba.

Elképesztő energiája ebből a videóból is jól látszik, érdemes megnézni, milyen svunggal tolja ki a biciklit.

A közösségi médiában természetesen mindenki támgatja az asszonyt. Ferrara polgármestere, a bondenói származású Alan Fabbri sem tudta megállni, hogy a személyes Facebook-profiljára ne írja ki: „Tudom, hogy politikailag helytelen lenne, de pénzbüntetés helyett inkább kitüntetést adnék Giose-nak. Ezt diktálja a szívem.

Ekkora erő nem mindenkinek adatik meg, de mindenkinek reményt ad az öregkorára nézve.”

És ezzel nem is lehet vitatkozni!