Bréking. Magyar Péter ledobta a hangfelvételt, amin Varga Judit arról beszél, hogy Rogánék belenyúltak a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiba

Kedd reggel megjelent Magyar Péter oldalán a hangfelvétel, amin volt felesége, Varga Judit még miniszterként beszél neki arról, hogy Rogán Antalék átnézték a Völner-Schadl-ügy nyomozati iratait, és abból „kihúzattak dolgokat”. Egy ponton Varga Judit azt mondta:

„Javasolták az ügyészseknek, hogy mit kéne kihúzni.”

Hozzáteszi, hogy „azt nem mind tartották be”.

Ha a felvételen hallható beszélgetés valóban 2023 januárjában zajlott le Varga Judit igazságügyi miniszter és férje között, ahogy Magyar Péter állítja, akkor két hónappal voltak a válásuk bejelentése, valamint öt hónnappal Varga lemondása előtt. A Völner–Schadl-ügy nyomozati iratait pont egy évvel korábban kezdte bemutatni, és bár Varga Judit közvetlen helyettesét, Völner Pál államtitkártt vádolták meg azzal, hogy hosszabb időn keresztül kenőpénzeket fogadott el a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől , az igazságügyi miniszter alig nyilatkozott az ügyben.

Magyar Péter azt mondta hétfőn, azért hozza nyilvánosságra a felvételt, mert szerinte közérdek, hogy a felvétel az ügyészséghez kerüljön és azt a nyilvánosság is megismerje. Azt, mondta ezzel akarja nyomás alá helyezni az ügyészséget, hogy tényleg lefolytassák az eljárást, ne kezdjenek szöszmötölni.