Skip to content

Szokatlanul kemény hangvételű levélben kérik reformátusok Balog Zoltán lemondását

Szokatlanul kemény hangvételű levélben kérik reformátusok Balog Zoltán lemondását

Súlyos visszaélésnek nevezik, amit a volt miniszter csinál, és arról is beszámolnak, hogy Balog olyan válságot okozott az egyházban, ami miatt keresztelőket mondanak le, és tagok lépnek ki az egyházból.

Fotó: Archív

Hisszük, hogy Jézus Krisztus keresztáldozatának elfogadásával, bűneink megvallásával Isten kegyelméből bűnbocsánatot nyerhetünk. Ezt a kegyelmet összekeverni az államfői kegyelmi jogkör gyakorlásával súlyos visszaélés

– írja Balog Zoltánnak a kegyelmi botrányban betöltött szerepéről és nyilatkozatairól 24 értelmiségi református egyháztag – egyetemi oktatók, lelkészek, műfordítók, költők – egy levélben, amelyet a Válasz Online-nak juttattak el.

Hitelességünket, az egyházon belül megbomlott testvéri közösséget tehát nem Balog Zoltán lemondása, ellenkezőleg, hivatalban maradása rombolja tovább

– teszik hozzá a levélben, amelyben „hangsúlyosan kérik” Balog Zoltánt, mondjon le dunamelléki püspöki tisztségéről is. „Ez nem egyetlen egyházkerület, hanem az egész Magyarországi Református Egyház közös ügye.”

A levél idézi Balogot, aki súlyos hibának és az egyházra nézve „tehertételnek” nevezte részvételét abban, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójával együttműködő volt igazgatóhelyettes elnöki kegyelmet kapott. „Mi még súlyosabbnak látjuk, mint ahogyan azt is, hogy az egyházra terhelte személyes vétkét” – írja erről a levél.

Balog tetteinek következményeiről azt írják: „A lemondott keresztelők, a kilépő egyháztagok, társadalmi támogatottságunk drasztikus csökkenése velünk maradnak. Végső soron az a kérdés, hogy remélhetjük-e így Isten áldását?”



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2024.03.23. 07:46

    A jobboldal a bűnt üldözi, a baloldal a bűnöst.

    Szégyelljétek magatokat „szokatlanul kemények”

    1
    3
    • Névtelen
      2024.03.23. 10:26

      Üldözi, üldözi… Csak valahogy soha nem éri utol!

  2. Névtelen
    2024.03.23. 08:08

    Majd jól lemondatjak mindet + púzóra húzzák előtte, olyan jó keresztény módon

  3. Névtelen
    2024.03.23. 08:51

    De még mindig nem elég kemény a hang, mert a perverz álszent patkány még mindig nem takarodott el

    • Névtelen
      2024.03.23. 10:27

      Jönnél püspöknek, mi?

      • Névtelen
        2024.03.23. 11:26

        Nem vagyok rá alkalmas, mert nem abuzálok gyerekeket

  4. Névtelen
    2024.03.23. 10:27

    Dobrev Klára már nagyon várja.

  5. Névtelen
    2024.03.23. 11:06

    Ne nagyon csattogjanak a református hívek, hogy nem tetszik nekik a műsor, mert a végén az egyházat is megvetetik Mészárossal.
    Aztán a misén bor helyett majd lehet a kihelyezett automatából HExxx-t inni. Elég autentikus lenne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük