Skip to content

Kiváló életvezetéssel rendelkezett…Hálapénz elfogadása miatt ítéltek el egy orvost

Kiváló életvezetéssel rendelkezett…Hálapénz elfogadása miatt ítéltek el egy orvost

Hálapénz elfogadása miatt ítéltek el egy debreceni orvost

Az ítélet nem jogerős.

2021. október 1. és 2022. január 28. között négy alkalommal vett át különböző összegű készpénzt és ajándéktárgyat három betegtől és egy páciens hozzátartozójától egy debreceni orvos, akinek ügyében a Debreceni Törvényszék hozott ítéletet. A bíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, amelynek végrehajtását a 5 év próbaidőre felfüggesztette, ezen felül 300 ezer forint pénzbüntetést is kiszabtak rá – derül ki a törvényszék közleményéből.

Mint írják, a szakorvos olyan egészségügyi ellátásért fogadott el jogtalan előnyt, amelyet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár finanszírozott. A büntetés kiszabásakor figyelembe vették, hogy a vádlott megbecsült orvos, aki 30 éve dolgozik az egészségügyben, eddig kiváló életvezetéssel rendelkezett, ami nyomatékos enyhítő körülmény. 

A döntés ellen az ügyészség, a vádlott és vezető védője is fellebbezett, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük