FAPADOSSAL THAIFÖLDRE: A Balaton, de az adriai országok és a tipikus nyári nyaralások is szinte közvetlen versenytársat kapnak

Az AirAsia Budapest és Bangkok közvetlen járatot indít 2024 őszén, miután 2023-ban az egy évvel korábbihoz képest megduplázódott a turisták száma Thaiföld és Magyarország között – számolt be róla Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: Miskolci turisztikai szakemberek

 

Thaiföld annyira olcsó, hogy a fapados repjeggyel együtt is kijön ott kényelmesen 2 hét annyiból, mint Európában 1 hét átlagos nyaralás.

Már most borítékolható, hogy az AirAsia járata teljesen tele lesz, ezzel az útvonallal nem lehet hibázni, óriási kedvenc a magyar utazók körében.

A járatnak köszönhetően nem csupán a Balaton, de az adriai országok és a tipikus nyári nyaralások is szinte közvetlen versenytársat kapnak. Egy nyári időszakban elhalasztott nyaralás árából ősszel, vagy télen igazi életreszóló kalandokban lehet része az utazóknak. Mivel a járatok kapacitása véges, és nagyságrenddel kisebb mint az autós üdülések volumene, ezért a kieső létszám nem lesz érzékelhető, viszont új dimenzió nyílik azok számára, akik eddig nem engedhették meg maguknak ezt az egzotikus desztinációt, vagy túl sok időbe telt volna az utazás és kevesebb szabadsággal rendelkeznek.

Spabook részről azért hozzátesszük még, hogy többször merült már fel az AirAsia budapesti járatának ötlete, de ennyire konkrét bejelentés korábban még nem történt, így talán most valóban fel is fog szállni az első járat.

Jelenleg kérdés, hogy milyen repülőgéppel tervezik teljesíteni az utat, ugyanis a légitársaság flottájában most mindössze 1 Airbus A330 és 1 Boeing 747-es repülőgép van, a többi keskenytörzsű Airbus A320, vagy A321 (neo). Utóbbiakkal ezt a távot nem lehet technikai megálló nélkül repülni. A jelenleg publikusan elérhető repülőgép rendelésállományuk alapján nem látszik nyoma olyan gépbeszerzésnek, ami őszre realizálódhat és amelyik géptípus képes lenne egyhuzamban repülni ezt a távot.

Frissítés: Minden bizonnyal az AirAsia X leányvállalatra gondolt a miniszter úr a bejelentésében, ez a társaság megfelelő flottával rendelkezik és valószínűleg Airbus A330-as gépek fogják teljesíteni a Budapest – Bangkok útvonalat.