Magyar Péter feltett mindent az ünnepre: megindul a karrierje, vagy itt véget is ér

Az emberek kíváncsisága adhat március 15-én lendületet Magyar Péter pártalapítási ambícióinak, miközben a kétfarkú kutyák megrettentek saját népszerűségüktől.

Akik még nem fordultak el végleg a pártpolitikától, azok kitartanak eddigi választottjuk mellett, mindeközben az országban jelentős hangulatváltozás tapasztalható, és immár többségben vannak, akik kormányváltást szeretnének – derül ki a Medián legfrissebb, a HVG megrendelésére készült felméréséből (részletesen lásd alább).

Mindazonáltal a Fidesznek sikerült megnyugtatnia a táborát azzal, hogy a kegyelmi botrány kitörését követően kiradírozta a nyilvánosságból Novák Katalint, Varga Juditot és Balog Zoltánt.

Az új köztársasági elnök vasárnapi beiktatásán már nem a dunamelléki püspök képviselte a reformátusokat, és a volt köztársasági elnök sem mutatkozhatott sorstársai, Áder János és Schmitt Pál oldalán.

A Fidesz igyekszik azt sugározni, hogy a felfordulásnak vége. Bár Békemenetre nem vállalkoznak március 15-én, kisebb kihagyás után ismét Orbán Viktor mondja majd a beszédet a központi állami ünnepen.

Minden azért nincs megoldva, és ez nem csak a kiszámíthatatlannak bizonyult K. Endrén múlik, aki kegyelmét követően sem képes belenyugodni abba, hogy ráégett a bűnrészesség egy pedofil bűncselekmény-sorozatban.