Napi Gáti. Szopkó akinek sikerült szintbe hozni a belvárost és a Tetemvárat

Jellemrajz: Ismerd meg a Szopkódat!

A napokban nemtelen orvtámadást kaptam pont olyantól, akitől a legkevésbé vártam volna. Kaptam hideget-meleget, és persze sokadjára nem tetszett valakinek a stílusom. Nos, sokan valóban nem ismerik azt az oldalamat, amikor udvariasan megfogalmazva jelzek problémákat. Ezt követi valamilyen ordas hazugság érdemi intézkedés helyett, utána az esetek ismétlődnek újra meg újra. Nos, 2019-es Szopkó pizzás Tibcsával folytatott, alant csatolt  levelezésem után még rendszeresen, évente 2-3 alkalommal kidöntöttek 1-1 közvilágítási oszlopot, mert a város „krémjének” a kocsmák mindenek előtt.

Legutóbb 2022. (nem elírás, 1,5 éve) szeptemberében döntött oszlopot a Városgazda gépkocsija.  Vita nem volt, ilyenkor a biztosító fizet, a kárt pillanatok alatt rendezik. Bárhol a világon, kivéve Miskolcot, azon belül is a Szopkó negyedet, akinek sikerült szintbe hozni a belvárost és a Tetemvárat.  Sajnos nem az utóbbi előnyére. Másfél év nem volt elegendő, sőt amikor jeleztem, hogy három lámpa világít a nyolcból, félreértették, és még azt  hármat is lekapcsolták. Aztán jött Ms Kocsonya . Ő természetesen mindenek felett, ő a miskoci puding védőszentje, tehát kit érdekel, hogy 1,5 évig tök sötét borult az Európa térre, és hasonlóképp a Kandia közre,ahol azért kellett a sötétség, hogy a kocsmák díszvendégei zavartalanul okádhassanak a sötétség leple alatt. Na de jött Ms pudingos, és képesek voltak még éjszaka zseblámpa pislákoló fénye mellett is dolgozni, csak hogy ismét beüzemeljék a közvilágítást. Naná, hogy csak részlegesen sikerült, sem az Európa téren, sem a Kandia közben nem érték el még a 100%-ot (fényévekkel maradnak el Muszka Imre és Loy Árpád sztahanovistáktól 🙂 ) de a szándékban nemes volt.

Hát csak így tovább, kedves Szopkó, reméljük, hogy hamarosan sztahanovista pizzás mozgalomban kamatoztatja elévülhetetlen érdemeit, amelyekre a város szolgálatában, bocsánat, Ms puding szolgálatában szerzett.

Attila Gati <attilagati@gmail.com> ezt írta (időpont: 2019. nov. 7., Csü 10:08):

Ezek a „derék” katonák a villanyoszlopokat is ki szokták dönteni, ill. a legutóbbi esetről csak gyanítom, korábban viszont volt szemtanú.

Jellemző, hogy hónapokig nincs a világítás helyreállítva, most pl. 1 oszlop kidöntve, és 2 további lámpa vaksötét.

 

On Thu, Nov 7, 2019 at 8:34 AM Tibor Szopkó <szopkotibor@gmail.com> wrote:

Kedves Attila!

Köszönöm szépen a teljesen jogos jelzést. A probléma nem tartható, így annak a megoldásában természetesen partner leszek. A pénteki alakulóülésünket követően a mandátummal felvértezve szeretném elkezdeni mihamarabb a munkát, így a kalauzolás lehetőségével a közeljövőben mindenképpen élnék.

Ennek időpontját egyeztetehetjük így e-mailben?

Köszönettel,

Szopkó Tibor

———

Egyébként mit jelent az, hogy a probléma nem tartható?