Kutyapárt: Semmilyen formában nem indulunk a XII. kerületben az önkormányzati választáson mert simán nyerne mindent a Fidesz

Sziasztok, mi akkor végül nem indulunk a XII. kerületi önkormányzati választáson, lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta

– olvasható az MKKP Facebook-posztjában, amit Kovács Gergely, a párt társelnöke is megosztott. A posztban azt írták, nem látják értelmét, hogy az MKKP és az ellenzék is elinduljon, mert szerintük „akkor simán nyerne mindent a Fidesz”. Kerestük Kovács Gergelyt, hogy bővebben is megtudjuk, mi áll a döntés hátterében, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Baranyi Krisztina, az IX. kerület polgármestere a poszt alá azt írta, szerinte Kovács Gergőnek reális esélye van arra, hogy 5 év munka után polgármester legyen egy fideszes fellegvárban. „A többi kerületi ellenzéki szereplő magatartása és ajánlata is azt mutatja, hogy ebben támogatják őt. Nem tudom elképzelni, hogy egy párt kihagyja azt a lehetőséget, hogy az elnöke és képviselői valódi pozíciókhoz, valódi cselekvési lehetőséghez jussanak. Ez butaság, nem hiszem el. Biztos valamit rosszul számoltatok a szavazásnál” – írta Baranyi.

Az MKKP tavaly júniusban jelentette be, hogy Kovács Gergelyt, a párt társelnökét jelöli polgármesternek a 2024-ben esedékes önkormányzati választásokon Budapest XII. kerületében. Kovács Gergely 2019 óta önkormányzati képviselő a kerületben, ahol 2006 óta a fideszes Pokorni Zoltán a polgármester.

Miskolci politikusok