Skip to content

Miközben a sátoraljaújhelyi kórház folyamatosan csökkenti a szakorvosi ellátást, megépítették a világrekorder függőhídat…

Miközben a sátoraljaújhelyi kórház folyamatosan csökkenti a szakorvosi ellátást, megépítették a világrekorder  függőhídat…

Továbbra is a tervek szerint halad a rekorder sátoraljaújhelyi függőhíd építése. A munkálatoknak az enyhe téli időjárás is kedvezett, így érdemben tudtak zajlani a munkálatok.

A tervek szerint a munkálatok hamarosan teljesen befejeződhetnek és április-május környékén a nagyközönség is birtokba veheti a rekorder hidat.

Tóth István a Facebook-oldalán részletesen képekkel dokumentálja a híd építésének folyamatát és a napokban is új fotókat osztott meg a jelenlegi helyzetről. A bejegyzésében azt írja, hogy: “A hídra felkerültek a feszítőkötelek, és az oldalfalra szerelik a védőhálót. A híd szerkezeti elemén amolyan “pókember” módjára végzik a munkálatokat a szerelők, a szigorú biztonsági szabályok betartásával!”

Korábban írtuk

Sátoraljaújhely fideszes polgármestere szörnyülködik a kórházi állapotokon.- 10 komment

Sátoraljaújhely fideszes polgármestere szörnyülködik a kórházi állapotokon.- 10 komment

Szamosvölgyi Péter a Facebook-oldalán nyilvánosságra hozott posztban szörnyülködik az Erzsébet Kórházban kialakult helyzeten.

Az itt élők nem másodrendű állampolgárai az országnak. Nekik is megvan a joguk a megfelelő fekvőbeteg ellátáshoz. Mióta azonban az újhelyi kórház a vármegyei intézmény alárendeltje, nem hogy fejlődésre, de még szinten tartásról sem tudunk beszámolni – erről írt Facebook-oldalán közzétett nyílt levelében Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely fideszes polgármestere, aki hosszú felsorolásban írja le, milyen rossz állapotban van a kórház – szúrta ki a Telex.

  • Havonta több mint tízszer nincs ügyelet a szülészeti osztályon.
  • Havi több mint tíz alkalommal nincs se traumatológiai, se sebészeti ügyelet a kórházban.
  • A mentősök rendszeresen kénytelenek a több mint nyolcvan kilométerre lévő Miskolcra „taxiztatni” a betegeket.
  • A kórház röntgengépei elavultak, folyamatosan meghibásodnak.
  • A kórházban egyébként sincs radiológus szakorvos.
  • A ct-készüléknek megszűnt a gyári háttértámogatása, ha elromlik, nem tudják megjavítani.
  • Egyre kevesebb egyébként is az orvos és a szakápoló, mert a megyei kórházból hiányzó orvosokat és ápolókat Sátoraljaújhelyről pótolják.
  • Mióta a gazdasági és a műszaki feladatokat Miskolchoz rendelték, a sátoraljaújhelyi kórházban az ezekkel foglalkozó helyi szakemberek is felmondtak.

Már tavaly felháborodott

Szamosvölgyi Péter tavaly decemberben azon akadt ki a kórházzal kapcsolatban, hogy korlátozzák a fekvőbeteg-ellátást a helyi szülészeten. Szamosvölgyi kritizálta az új egészségügyi törvény centralizációját, de a megyei kórházvezetést is, szerinte ugyanis a sátoraljaújhelyi intézmény a térség „mostoha gyereke”. Szerinte az jelentette volna a megoldást, ha az orvoshiányt az önkéntes munkavállalás engedélyezésével orvosolták volna.

Korábban írtuk

Szamosvölgyi kritizálta az új egészségügyi törvény centralizációját, de a megyei kórházvezetést is

Szamosvölgyi kritizálta az új egészségügyi törvény centralizációját, de a megyei kórházvezetést is

Szamosvölgyi Péter a kormánytól vár segítséget.

Sátoraljaújhelyen a városi Erzsébet Kórház nemrég bejelentette, hogy a szülészeti-nőgyógyászati osztályán a régóta fennálló szakorvoshiány miatt a teljes körű fekvőbeteg-ellátás nem biztosítható tovább, ezért hétvégén és ünnepnapokon az érintett páciensek többségét Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya látják majd el.

A miskolci intézményhez nem kevesebb mint 85 kilométert kell utazniuk azoknak, akik fekvőbeteg-ellátásra szorulnak.

A kialakult helyzet miatt felemelte a hangját Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely fideszes polgármestere, aki kedden azt nyilatkozta, hogy az elfogadhatatlan állapot miatt a kormányzattól fog segítséget kérni, írja a Népszava.

Szamosvölgyi kritizálta az új egészségügyi törvény centralizációját, de a megyei kórházvezetést is, szerinte ugyanis a sátoraljaújhelyi intézmény a térség „mostoha gyereke”. Szerinte az jelentette volna a megoldást, ha az orvoshiányt az önkéntes munkavállalás engedélyezésével orvosolták volna.

A sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya a folyamatos betegellátást – hosszú hónapok óta – az irányító megyei intézmény segítségével és saját orvosainak önként vállalt túlmunkájával biztosította.

– írta a lap megkeresésére a helyi kórház, majd hozzátették: „Tekintettel az alacsony ügyeleti esetszámra, valamint az orvosok munkaterhelésére, a betegellátás biztonsága érdekében döntöttünk úgy, hogy a hétvégén a helyi kórház orvosi kara két főből álló megerősített készenlétet ad”. Ennek értelmében az azonnali beavatkozást nem igénylő eseteket a megyei intézményben látják el.



 


Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



16 Comments

  1. Névtelen

    2022.12.21. – 10:22 (Szerkeszt)

    A WebDoki zárt orvosi portálon rohamosan növekszik az eladásra kínált praxisjog hirdetések száma. Már nem kell sokat várnotok, barmok.

    Válasz
  2. Névtelen

    2022.12.21. – 12:38 (Szerkeszt)

    https://uploads.disquscdn.com/images/45622ecdf928dc6e3a755fa5d7fd9aa64dc3f0fee574832c88cc005b37339e2a.jpg?w=800&h=269

    Válasz
  3. Névtelen

    2022.12.21. – 12:48 (Szerkeszt)

    Ha már a legelvakultabb, legostobább, legseggnyalóbb fideszcsicska is kritizál….

     11
    Válasz
    • Névtelen

      2022.12.22. – 08:14 (Szerkeszt)

      Szamosvölgyivel szembejött a valóság…

      Válasz
  4. Névtelen

    2022.12.21. – 14:31 (Szerkeszt)

    A sátoraljaújhelyiek is erős felhatalmazást adtak a kurmánynak. Most már csak hátra kell dőlni és élvezni ezt a szart, amit a doktorminiszterelnökúr intézett.

     12
    Válasz
  5. Ványadt bácsi

    2022.12.21. – 16:52 (Szerkeszt)

    Saújhelyen csak hülyegyerekek születtek az elmúlt 50 évben?
    Hány orvost neveltek fel az ott élők?
    Megbecsülték őket? Olyan körülményeket teremtettek, hogy otthon maradjanak szülőföldjükön?
    .
    Nahát, nincs elég orvos!
    Nahát, mindenki más hibás…
    .
    Tükörbe néztetek már?

    Válasz
  6. Névtelen

    2022.12.22. – 06:27 (Szerkeszt)

    -A Fidelitas a jövőnk záloga!
    -Dögöljek meg, ha kiváltom!🤣

    Válasz
  7. Névtelen

    2022.12.22. – 06:28 (Szerkeszt)

    Nem lehetne az iskolákat áthelyezni az üres stadionokba? Ott még a gyep is fűtve van!

    Válasz
  8. Névtelen

    2022.12.22. – 06:31 (Szerkeszt)

    Egy magát egészségügyi miniszternek is képzelő korrupt rendőrfőnök azokat az orvosokat is állami munkára akarja kötelezni, akik nem is állami kórházban dolgoznak. Felkészül a kommunista szombat és a kötelező beszolgáltatás.

     10
    Válasz
  9. Névtelen

    2022.12.22. – 06:31 (Szerkeszt)

    Óriásit bukott a fideszes propaganda! Hatból öt ember magasról tett a mostani konzultációra , ez pedig totális bukás

    Válasz
    • Névtelen

      2022.12.22. – 12:51 (Szerkeszt)

      Van az több is ha a szavazóbot-ot is levonod belőle…

      Válasz
  10. Névtelen

    2022.12.22. – 07:22 (Szerkeszt)

    Alakul ez:
    Szünetel január 1-jétől a fekvőbetegek ellátása a szentesi Dr. Bugyi István Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán – vette észre a Telex. A betegeket és a kismamákat akkortól Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át, a szállításukat az Országos Mentőszolgálat végzi.

    Az intézmény honlapján megjelent közlemény szerint a szakorvoshiány miatt függesztik fel az osztály működését.

    A lap megjegyezte, hogy a kórház hónapok óta keresett osztályvezető főorvost és szakorvosokat is.

    Szentesen és környékén körülbelül 60 ezer ember marad szülészeti-nőgyógyászati ellátás nélkül. A környékbeliek előtt ismert volt a probléma, novemberben száznál is többen demonstráltak emiatt a városban.

    Válasz
  11. Névtelen

    2022.12.22. – 11:25 (Szerkeszt)

    Speciel ezt a rendeletet, amivel 20 óra “közmunkára” kötelezik az orvosokat, nagyon támogatom. Ez ugyanis megint az ország legelmaradottabb, leginkább fidesz-szavazó területeit fogja tovább rombolni, és még jobban leszakítani Európáról, meg a 21. századról. Ahol nincs fogorvos, oda nem képeznek, nem vonzóvá teszik, hanem kirendelnek egyet kötelező jelleggel. Aki nyilván sem nem a legjobb, pláne nem a legmotiváltabb lesz – azaz a fidesz-környékek megint megkapják, amit kértek, az utolsó balkáni fost. Ahogy tanárban, úgy orvosban is. És – már elnézést – ilyen fasiszta hangulatú, gyűlölködő analfabéta bunkó vidékeknek ne is jusson ennél több, semmilyen értelemben. Az ilyen gusztustalan, mocsok vidékeken nem kell semmi ilyesmi. Ahogy aszfaltozott út sem kell, tisztességes munka sem kell. Ezek az emberek legalább 4x arra szavaztak, hogy utolsó, nyomorgó, kiszolgáltatott szar emberekként akarják leélni az egész életüket, máról holnapra élni, egy fideszes falubizalmi kénye-kedve szerint. Jegyre akarnak benzint és tejet vásárolni, el akarnak biciklizni a 10 km-re lévő másik putriba tojásért, hátha ott van – mi meg ezeknek próbálunk európai életet összerakni, akik szerint Németországban megszűnt az állam, meg az élet? Miért is?

    Ezeknek most Orbán megad mindent, amiről álmodnak. Amikor majd zokogva tördelik a kezüket a kórházi folyosón tehetetlenül, ahol anyjuk-apjuk egy sima műtét hiányában hal meg, majd akkor megértik, hogy rosszul gondolkodtak. Néhányan. A többinek jó lesz ez a szar örökre.

    Válasz
    • Névtelen

      2022.12.22. – 15:41 (Szerkeszt)

      Telitalálat!

      Válasz
  12. Ozzy

    2022.12.23. – 14:37 (Szerkeszt)

    Abban a 60 ezerben, akik szülészeti-nőgyógyászati ellátás nélkül maradnak benne vannak a hímneműek, gyerekek, öregek is ?

    Válasz
    • Névtelen

      2022.12.23. – 16:15 (Szerkeszt)

      Megint visszajöttél, hogy feltegyél egy hülye kérdést?

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?



 


Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. https://uploads.disquscdn.com/images/1bdac48f90efbd4ff667137a67a48ca137986be86dfdced30e6749cd5919db78.png?w=800&h=610x

  2. Csodálkozom, hiszen a nagypán utcából emelték a polgármesterét Újhelynek,

  3. Ha szétnézne az országban, hogy tették tönkre a párttársai, még jobban szörnyülködhetne!
    Ez is csak egy megélhetési politikus!

  4. szarbán leépít mindent, amit szociális ellátó rendszernek, egészségügynek vagy oktatásnak nevezünk…

    De úgy van vele, hogy az értelmes magyar úgyis hamarosan elmenekül innen, a szavazóinak/híveinek meg úgyis mindig úgy jó minden, ahogy Orbán csinálja.

    A félmillió betelepítendő ázsiai migránsnak meg úgy sincs ezekre szüksége…

  5. Polgármester úr!

    Ébresztő van a városban vagy csak önben ?
    Eddig hibátlanul működött az EŰ önöknél ,
    Ennek igazán örülök mert az már 33 éve a
    gödör alján van országosan…..ebből az önök vezérletével
    17 éve.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



9 Comments

  1. Névtelen
    2024.03.08. 13:02

    kinek mit
    csak azt amit érdemel

    • Névtelen
      2024.03.08. 14:08

      A SZOCIK FOLYAMATOSAN KÜLFÖLDNEK KÉPEZTÉK AZ ORVOSOKAT

      Főorvos 40 éves praxis, alapbér 2010 : 262 345 Ft

      Főorvos 40 éves praxis, alapbér 2023 : 2 380 057 Ft

      • Névtelen
        2024.03.08. 18:42

        ami érdemeltek azt kapjátok
        remélem mind odavesztek a vallási őrületetekbe

  2. Névtelen
    2024.03.08. 14:15

    Aztán perelte már valamelyik szoci, valamelyik szdsz-es a könyv szerzőjét a könyv súlyos állításaiért?

    Köpjétek már szembe magatokat!

    „Molnár Lajos

    Miért lettem antipatikus? – Egy egészségügyi miniszter feljegyzései
    Könyv

    Athenaeum Kiadó Kft. | 2010 | magyar nyelvű | puhatáblás, ragasztókötött | 308 oldal

    Egy egészségügyi miniszter feljegyzései, Őszintén az egészségügyi reformokról Molnár Lajos 10 hónapon keresztül volt a Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere. Kinevezése után rögtön hozzálátott az egészségügy teljes átalakításához, nevéhez öt korszakalkotó törvény megalkotása fűződik. Radikális reformterveivel korábban soha nem tapasztalt indulathullámokat korbácsolt fel az egész országban – nemcsak az ellenzék és a sajtó, az orvosok, a patikusok és a gyógyszergyártók támadták hevesen tevékenysége miatt, de koalíciós partnereivel, sőt, olykor párttársaival is meggyűlt a baja. Ebben a könyvben őszintén, szókimondó stílusban ír a bársonyszékben töltött hónapokról, az egészségügyi reform szükségességéről és arról, milyen érdekek mozgatták a változások ellenzőit, a miniszter politikai ellenlábasait. Izgalmas részleteket, kulisszatitkokat árul el arról, hogy valójában kik és hogyan vettek részt az egészségügyi politika megalkotásában.”

  3. névtelen
    2024.03.08. 17:26

    Nyugi!
    Majd az világhírű üveg hídon műtenek, ott lesz intenzív ellátás stb.
    Sok évvel ezelőtt egy rendezvényen Súlyhelyben amikor szóvá tettem, hogy épül le a gyerekorvosi ellátás, az országos képvieslő úr azt mondta, mi a gond a mobil telefon, meg az internet világában?
    Majd a gyerekedet interneten, meg telefonon meggyógyítják?
    Az itt élőknek nincs állami pénzen fenntartott kocsijuk, hogy elvigyék 50-100 km-re orvoshoz a gyereket, sőt buszra sincs pénzük!
    Hát nem hittem el, hogy van ennyire hülye egy ember. Ez képviseli az itt élőket a parlamentben?
    És lás csodát, most ott tartunk, hogy a sürgősségi ellátást telefonon adott utasításokkal oldja meg Orbán kormánya.
    Ez is oka lehet a Mátészalkán meghalt 1 éves gyerek esetével kapcsolatban, mert nem volt gyerek orvos, aki időben felfedte volna a bajt.
    Persze hallgass a szivedre, szavazz a fideszre, és most már ne panaszkodj!
    Orbánéknak különleges ellátás jár, a prosztó népnek meg semmi.

  4. Névtelen
    2024.03.08. 18:58

    „AHOGYAN SZAVAZTÁÁÁÁ……”

  5. Névtelen
    2024.03.09. 07:33

    ötödik kétharmad
    https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/429834218_710372454644953_5832211236932125887_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=gd_zcIWbuM4AX9QPXLf&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDBkw-oWH-U18YkdN9WvYY3z0V0BJS3MY2eA3c7Q8Wsbg&oe=65F1D04D

    • Névtelen
      2024.03.09. 10:32

      sárga bolsevik irigység

  6. Névtelen
    2024.03.09. 18:51

    Áldoz Szamosvölgyi, szerepét, tettét, nemiségét hajtja végre ide tartozva a Rákóczi teréhez a nagypán népének. Pár éve mondta az egyik szomszéd, hogy előtte Szamosvölgyiék laktak ott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük