Miskolc. Nő Siker

További képek:https://www.facebook.com/eszakhirnok.hu

Nő Siker Alapítvány: Milliós adomány a „bátor koraszülötteknek”

Több mint kétmillió forint gyűlt össze a Nő Siker Alapítvány jótékonysági estjén, aminek a teljes bevételét a vármegyei központi kórház Újszülött Intenzív Osztályának javára ajánlották fel.

„Van egy örömteli tisztem, hogy bejelentsem önöknek, hogy mennyi az összeg amit sikerült a tegnapi est folyamán összegyűjteni ez 2 millió 160 ezer forint volt, de pár perccel ezelőtt a felsőzsolcai polgármester, Szarka Tamás még felajánlott 200 ezer forintot

– jelentette be nagy örömmel és meghatottsággal Matiscsák Éva az alapítvány kuratórumi elnöke, a csütörtök reggel rendezett sajtótájékoztatón.

 

Központban a női szerep

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, az alapítvány alapítója beszédében elmondta, hogy minden alkalommal jótékonysági akció is társul a Nő a partnerség konferencia mellé, idén egy tavaszi hangverseny rendeztek a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában, a jegyekből befolyt összeget teljes mértékben a koraszülött osztálynak ajánlották fel. Kitért arra is, hogy a rendezvény minden alkalommal más-más aspektusból próbálja körbejárni a női szerepeket a társadalomban, ez a mostani alkalommal a bátorság témaköre.

 

Minden fillér hasznosul

Az adományt dr. Szűcs Ildikó Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház Újszülött Intenzív Osztályának osztályvezető főorvosa vette át a következő szavakkal:

„Bátor koraszülöttek és betegen született újszülöttek, bátor szülők, akik hozzájuk tartoznak, és bátor egészségügyi ellátók lesznek azok, akik ezt az adományt hasznosítani fogják tudni” 

– köszönte meg az osztályvezető főorvos a közösség támogatását.