Miért ilyen vonzó Borsodban a katonai szolgálat?
„Szabolcsból és Borsodból jelentkeztek legtöbben a tatai tüzérek közé” – adta hírül a a kemma.hu Komárom-Esztergom vármegyei hírportál. Miért ilyen vonzó vármegyénkben a katonai szolgálat?

Csoma Gábor százados, a 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda megbízott irodavezetőjének meglátása szerint a katonai szolgálatra jelentkezők esetében a motivációk változóak lehetnek. Véleménye szerint az lenne a legideálisabb, ha a jelentkező egyszerre értékelné azt, hogy átlag feletti illetményt kap, nemzetközi szinten is a legmodernebb technikát képviselő haditechnikával dolgozhat, és hogy a hazáját szolgálhatja. Természetesen van, aki az óriásplakáton a 737 ezer forintos bruttó illetményt látja meg csak és azért megy be a toborzóirodába.

20240227 Csoma Gábor százados4
Csoma Gábor százados, a Miskolci Toborzóiroda megbízott vezetője
Fotó: Bujdos Tibor

A százados azonban bízik abban, hogy akiket csak az anyagiak motiválnak, időközben rájönnek arra, hogy a honvédségnél high-tech eszközökkel dolgozhatnak és egy bajtársias közösséghez tartozhatnak. Ezek olyan tényezők, amelyek komoly megtartó erővé alakulhatnak át. A PzH 2000 országos tüzér toborzókampány sikere is bizonyítja, hogy a technikai újdonságokat felvonultató haditechnikai eszközök vonzóak a fiatalok számára.

boon.hu

Fotó. Ukrajnában