Miskolc. Hitgyülisek? Közösen imádjuk Istenünket a DVTK Stadionban

A teltházas budapesti Puskás Stadion és a debreceni Nagyerdei Stadion után örömmel jelentjük be, hogy június 1-jén a miskolci DVTK Stadionban rendezzük meg a 2024-es Ez az a nap!-ot, neves előadók fellépésével. Hívunk újra családoddal és barátaiddal együtt, hogy közösen imádjuk Istenünket! Miért ne lennének alkalmasak hazánk új, hatalmas stadionjai, hogy a mindenség Urának adjunk hálát bennük? Írd be a naptáradba, készülj imádságos szívvel a különleges találkozásra!

Ez az a nap! Stadion 2024
DVTK Stadion, Miskolc
2024. június 1.

Kapunyitás: 15:00.
Program: 16:00-22:00.

Jegyek: 4500 Ft-tól
Csoportkedvezmény: 5+1, 10+2, 20+5

Nagy örömmel jelentjük be a miskolci Ez az a nap! első fellépőjét, aki nem más, mint a kortárs keresztény könnyűzene egyik legismertebb képviselője, Chris Tomlin!

A már Grammy-díjjal is elismert amerikai dicsőítésvezető világszerte többmillió lemezt adott el és az elmúlt évtizedekben a keresztény zenei mozgalom egyfajta szószólójává vált. A Time magazin egyenesen a legtöbbet énekelt előadóként jellemezte, ami nem csoda, hiszen olyan dalait, mint a How Great Is Our God (Mily nagy Istenünk) és az Our God (Nincs más Isten) minden gyülekezetben éneklik vasárnaponként. 

Pajor Tamás[bevezető szerkesztése]

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pajor Tamás
Pajor Tamás 2019-ben
Pajor Tamás 2019-ben
Életrajzi adatok
Született 1963október 14.
Budapest
Pályafutás
Együttes Neurotic (19801987), AMEN (1988– )

Pajor Tamás weboldala
Sablon • Wikidata • Segítség

Pajor Tamás (1963október 14. –) dalszerző, énekes, költő, producer, prédikátor, a Neurotic együttes frontembere 1980-1987 között, majd az AMEN együttes frontembere 1988-tól, a Szózeneklub megalapítója.

Korai évei[szerkesztés]

1963. október 14-én született Budapesten. Édesapja Pajor István hivatásos sportoló, édesanyja Fischer Anna. Egyedüli gyerekként Budapest 12. kerületében nevelkedett neológ zsidó családban. Itt járt általános iskolába, majd az 1. kerületben járt gimnáziumba. Mindkét iskolából kirúgták az utolsó évben. 18 évesen olvasta el először az Újszövetséget, amely nagy hatással volt rá. Ennek ellenére a droghoz és az alkoholhoz fordult.

Neurotic (1980-1987)[szerkesztés]

Pajor Tamás az 1980-as évek budapesti underground-alternatív művészeti életének legendás, meghatározó alakja volt. Gimnazistaként 1980-ban alapította meg a Neuroticot, az egyik első magyar punkegyüttest, amely vezetésével a nyolcvanas évek közepén teljesen egyedi, „posztpunk-pszeudo” utakra tért. A zenekar tagjai a sex and drugs and rock’n’roll eszméinek szélsőséges hirdetőiként élték is mindazt, amit képviseltek. A Neurotic koncertjei rendszeresen botrányba fulladtak, és csak a feloszlásuk előtt adtak ki egy albumot Rocktérítő Soundtrack (Budapesti látnok) címmel. Bár az együttes tagjai – akik még életben vannak – már az ötvenes éveikben járnak, a Neurotic a jóval fiatalabb generációk körében is töretlenül kultikusnak számít, amiben döntő jelentősége van a dalszövegeknek, amelyek színvonaluk miatt a magyar irodalmi élet és magas kultúra részévé is váltak. A Neurotic dalszövegeiből számos sor (például: “a rock ’n’ roll az nem egy tánc”, ”neked a divat mondja meg, hogy ki vagy”) szállóigévé vált, a 2000-es években induló fiatal költők, slammerek közül többen példaképükként emlegetik Pajor Tamást. Korabeli dalai bekerültek az origo.hu válogatásában[1], a 80-as évek, a hvg.hu toplistáján pedig minden idők legjobb magyar szerzeményei közé.[2]