Mentés. A hideg tóba ugrott egy ózdi rendőr

Tóba ugrott a rendőr, hogy megmentse egy nő életét. A kollégák március 4-én reggel 8 óra előtt pár perccel kaptak riasztást, hogy a Sajónémeti és Sajópüspöki települések közötti bányatónál egy nő végzetes lépésre szánta el magát. Hozzátartozói aggódtak, de nem tudták megállítani őt. A részletekről a BAZ megyei rendőrkapitányság számolt be a közösségi médiában.

Miután az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrsének két munkatársa, Mező Attila r. főtörzsőrmester és Madarász János r. főtörzsőrmester kiért a helyszínre, azt látták, hogy a nő már tó partján ugrásra készen áll.

A rendőrök a mentőszolgálat egyik munkatársával próbálták szóval tartani, de a nő egy hirtelen mozdulattal a hideg vizű tóba vetette magát. Ekkor Madarász János utánaugrott, és még pont meg tudta ragadni őt, a mentőszolgálat munkatársa pedig a másik rendőr segítségével a partra húzta. A gyors helyzetfelismerés és a rendőr azonnali cselekedete mentette meg az utat tévesztett asszony életét, akit a mentősök a helyszíni ellátás után kórházba szállítottak. Képek forrása: BAZ megyei rendőrség.