Skip to content

„Megmutatta a fürdőkádját, és mondta, hogy fürödjek meg” – a bicskei igazgató újabb áldozata beszélt traumájáról

13 évesen került a kegyelembotrány központjában álló bicskei gyermekotthonba egy azóta felnőtt férfi, aki névtelenséget kérve nyilatkozott a Szabad Európának. A cikkben Balázsként emlegetett áldozatot 1990-ben molesztálta és fizikailag bántalmazta az intézmény később 8 év fegyházbüntetésre ítélt igazgatója, V. János.

„Akkoriban nem tudtuk, mi az, hogy pedofil, úgyhogy csak azt tudtam meg hamarosan, hogy János bácsival vigyázni kell, mert b*zi. Ezt mindenki tudta, közszájon forgott” – emlékezett vissza a férfi, aki szerint alapvetően mindenki pozitív véleménnyel volt az intézményvezetőről, mert több esetben ő segített nekik, amikor szembekerültek a rendőrséggel.

A molesztálások mellett rendszeresek voltak a testi fenyítések is, „az volt a szokása, hogy a két fülünknél fogva egyenként megemelt minket, aztán letett, és két oldalról egyszerre a két kezével hatalmas pofont adott”. Erre általában akkor került sor, amikor cigarettát talált a gyermekotthon lakóinál, akik az alsónadrágjukba rejtették azt, V. János azonban ott is megtalálta.

Volt olyan alkalom, hogy Balázst a lakrészébe hívta az igazgató. „Megmutatta a fürdőkádját, és mondta, hogy fürödjek meg. Ezután elment, és rám zárta a lakás ajtaját. Amikor visszajött, elkezdett fogdosni, és azt mondta, fogjam meg én is” – számolt be a molesztálásról, amelyről évtizedeken át nem mert beszélni, és amelyek a botrány 2016-os kirobbanása után poszttraumás stresszt okoztak neki, és amelyek miatt a mai napig terápiára jár.

GKI: Pesszimistább lett februárban a lakosság

GKI: Pesszimistább lett februárban a lakosság

Ungár Péter hisztériaellenzékezve magyarázza, miért nem voltak ott a vasárnapi tüntetésen

Ungár Péter hisztériaellenzékezve magyarázza, miért nem voltak ott a vasárnapi tüntetésen               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.2 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.28. 11:39

    lehet a pedofidesznek nyitnia kene a pedofilok fele, ugy nez ki lassan abbol tobb szavazat jonne, mintha ellene lennenek

  2. Névtelen
    2024.02.28. 17:33

    Van egy erdélyi youtuber. Ő állította hogy k. endre (szándékosan kisbetűvel) besúgója volt a szekunak. Lehet hogy Romániában más törvények vannak de egy próbát megérne hogy kikérik az aktáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük