Skip to content

Áder János visszautasította a testvérét ért vádakat, miszerint tudott a bicskei pedofil igazgatóról

Index: Áder János visszautasította a testvérét ért vádakat, miszerint tudott a bicskei pedofil igazgatóról

Gy. Németh Erzsébet és a Demokratikus Koalíció szerint Áder János húga a fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként tudott a bicskei pedofil igazgatóról, mégsem tett semmit. Áder János az Indexnek elmondta: testvére több feljelentést is tesz az ügyben.

Novák Katalin kegyelmi botránya
Még a kormánypártok soraiban is komoly felzúdulást keltett, hogy Novák Katalin köztársasági elnök megkegyelmezett a bicskei gyermekotthonban történt pedofil ügy egyik érintettjének, K. Endrének. A botrányba Novák Katalin, valamint Varga Judit igazságügyi miniszter is belebukott. Az ügy legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követhetik.
FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

„Gy. Németh Erzsébet: Áder János testvére tudott a bicskei pedofil igazgatóról, mégsem tett semmit a fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként” – írja a Demokratikus Koalíció honlapján elérhető közlemény.

A DK országgyűlési képviselője arra is kitér, hogy „Tarlós István főpolgármestersége alatt a bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta a Fővárosnak, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket, mégsem történt semmi”, valamint: „Az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, melynek akkori vezetője Pölöskei Gáborné Áder Annamária volt, Áder János testvére. Neki tudnia kellett arról, hogy mit csinál az igazgató a bicskei gyermekotthonban lakó gyerekekkel, mégsem tett semmit, ezért a pedofil igazgató még 5 éven át zaklathatta a rábízott gyerekeket.”

A közleményben az is szerepel, hogy „Pölöskei Gáborné Áder Annamáriát a hallgatása után előléptették, Balog Zoltánnak lett az államtitkára”.

Áder János az üggyel kapcsolatban az Indexnek így nyilatkozott:

„Én nem vagyok perképes az ügyben, de a húgom igen. Az ő nevében elmondhatom, az első pillanattól világos volt, hogy perelni kell, ezért két pert is indít Gy. Németh Erzsébet ellen. Gy. Németh Erzsébet mindhárom állítása valótlan, hazug kijelentés, és ezzel nem csak belegázolt a húgom becsületébe, hanem rágalmazta, olyan dolgokkal vádolta, amiket nem követett el.”

A lap a volt államfőtől azt is megtudta, hogy két feljelentést tesznek: büntetőper rágalmazás gyanújával, polgári per a személyiségi jogok megsértésének gyanújával indulhat.

A korábbi köztársasági elnök azt is elmondta, ha húga részére sérelemdíjat ítél meg a bíróság, azt teljes egészében a bicskei gyermekotthonnak ajánlja fel.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.28. 06:37

    Nincsenek is nálunk pedofilok, csak nemzeti gondolkodású családvédők.

  2. Névtelen
    2024.02.28. 06:46

    mindenütt ott a geczi, hol elől, hol a háttérben
    mára kderült, 5-6 kapcsolódási pont van a geczi, Lévai Anikó Kónya E és mamája, Zabola, iskola és osztálytárs, a geczi házi ügyvéd, .. és ki tudja még mennyi …..
    .ennyi véletlen nincs, és a pókháló közepén a felcsuti gecziputtony ül.
    és ne feledjük, a KELnököt is a geczi nevezte ki és a felmentő pedofil védő határozatot is mint miniszter Jucus engedte el, és a főnöke kicsoda?
    hát megint csak a geczit találjuk meg.
    rendeleti kormányzás?
    Igen, eltaláltad: a geczi
    +orbán győző
    de

    a parlamentben láthatóan feldúltan vádaskodott, vagdalózott visítozott mint egy kis húgyos óvodás

  3. Névtelen
    2024.02.28. 06:47

    De nézzük a jó oldalát: ha bukik a fidesz és a rendőrség el akarja kapni a bűnözőket elég lesz átnyálazniuk a fideszes kitüntettek listáját.

  4. Névtelen
    2024.02.28. 07:43

    Na, végre!
    Nagyon elszállt már a Vörös Böske

  5. Névtelen
    2024.02.28. 11:47

    Végre az ellenzék is észbe kapott. A fidesz fegyverét kell a fidesz ellen használni. Bele kell állni a perbe, minél több perbe mert a visszhangja sokkal nagyobb lesz mint a kifizetésre váró kártérítés.

  6. Névtelen
    2024.02.28. 18:35

    Mondjuk ezt el is hiszem, ez ember valóban azt sem tudta milyen bolygón van

  7. Névtelen
    2024.02.29. 12:56

    KÖZELEGNEK A VÁLASZTÁSOK.
    KÉREK MINDENKIT, MINDENKÉPPEN MENJEN EL SZAVAZNI ÉS HA VALAMELYIK PÁRT VAGY PÁRTSZÖVETSÉG NEM TETSZIK NEKI VALAMIÉRT, SZAVAZZON MÁSRA!
    A LÉNYEG: SENKI NE MARADJON OTTHON, MINDENKI MENJEN EL SZAVAZNI!

  8. névtelen
    2024.02.29. 15:02

    Nagyon okos megszóllalás Ádertől. Jó az időzítés!
    Éppen most bukta el jogerősen az EU Emberjogi Bíróságán az általa indított pert, melynek az volt a tárgya, hogy katonaként miért kapott 30 nap fogdát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük