Összeomló miskolci közlekedés.   „Engem ne fotózzál!”  „Miért?” – kérdez vissza. „Mert köröznek, bazmeg!”

Délután három óra, Miskolc, Újgyőri főtér. Kisebb tömeggel várjuk a szemetes buszbeállóban a város elátkozott járatát, a lyukóbányai telepre közlekedő 16-os buszt. Amikor megjön, el se hiszem, hogy felférünk, de valahogy sikerül felgyömöszölni magunkat. A busz csurig utasokkal, sok az iskolás gyerek. „Horrorjárat”, morogja mellettem valaki. „Engem ne fotózzál!” – szól rá az egyik utas fotós kollégámra. „Miért?” – kérdez vissza. „Mert köröznek, bazmeg!” – jön a válasz, ami megadja az utazás hangulatát a hátralevő időre. Hozzá kell tenni: eddig korrekt gázüzemű buszokon és tiszta villamoson kanyarogtunk a városban. Ezután tényleg rendesen odaver a hírhedt buszjárat.

Persze nem kirándulni indultunk Lyukóbányára. Egyik olvasónk levélben alaposan leteremtett minket, hogy mindig csak a budapesti tömegközlekedéssel foglalkozunk, miért nem megyünk Miskolcra. „Ahol nem két vagy három perces járatcsökkentés van, hanem 30 perces, és emberek tömegei várják a járatokat.”

„Mint a heringek, úgy vagyunk összezsúfolva! – írta, hozzátéve: – Nem beszélve a tisztaságról! Szinte minden egyes járat koszos, büdös, undorító!”https://telex.hu/belfold/2024/02/25/miskolc-tomegkozlekedes-mvk-zrt-lyukovolgy