Az átadás után egy évvel beomlott a kétmilliárdos bicikliút Tokaj és Bodrogkeresztúr között

Az átadás után egy évvel beomlott a kerékpárút Tokaj és Bodrogkeresztúr között, ami a várost és a környező településeket köti össze. A Tokaj-körnek is nevezett út közel kétmilliárd forintba került, a környékbeli települések Tokaj vezetésével pályáztak rá.

Az rtl.hu riportja szerint a Bodrog-menti bicikliút már az átadás utáni napokban megrepedt, most, alig több mint egy évvel később pedig kis híján a folyóba omlott. Egy, a riportban nyilatkozó férfi az út javításáig – ami szerinte akár több hónapig is eltarthat – csak harminc kilométeres kerülővel tudja megközelíteni a saját szőlőjét.

Egy másik megszólaló szerint a bicikliút eleve ártérbe épült, a Bodrog áradáskor rendszeresen elönti. Tokaj-Hegyaljára az elmúlt években több mint százötven milliárd forintot zúdított a kormány, az ország legmenőbb dűlőútjaira, milliárdos vonatra, luxusszállodára és vadvízi evezésre.

A bicikliút beomlása a környező településeket és a turizmust is rosszul érinti. Tokaj iskolaváros, a helyi általános iskolába és a három itt működő középiskolába több mint kétezer diák jár.