Mit vigyél magaddal a tengerpartra, ha babával mész?

 

 

Teljesen mindegy, hogy télből megyünk a nyárba, vagy a nyári szabadságunk boldog perceit töltjük tengerparton: babával menni nagy felkészültséget igényel és mindenképpen alaposan át kell gondolni a listát, ami alapján bepakolunk. Azon egyetlen percet se aggódj, hogy vajon milyen lesz majd, mert biztosítunk felőle: fantasztikus lesz! Élményeket megosztani gyermekünkkel az egyik legcsodálatosabb érzés. Teljesen mindegy, hogy erre minden valószínűség szerint nem fog emlékezni, ezeket a dolgokat Tőletek már nem veszi el senki, és örökké a Tiétek marad. Egy család egysége a közös élmények által tud még inkább összekovácsolódni és minden olyan dolog, amit dupla energiával beleraktok a közös emlékekbe csak még inkább hozzátok fog tenni.

Egy tengerparti nyaralás során természetesen nagyon sok alapvető dolog van, amit be kell pakolni. Naptej, napkalap, pléd, strandsátor…Ezek csak a legegyszerűbb dolgok, mi viszont nagyon konkrét tippeket hozunk rájuk, hogy maximálisan átlásd és megértsd, mi miért nélkülözhetetlen eleme a nyaralós bőröndnek.

Lássuk, melyek azok a kihagyhatatlan elemek, melyek azért fontosak, hogy minden szükséges dolog meglegyen egy kényelmes és biztonságos nyaraláshoz!

Naptej

Az egyik legalapvetőbb tengerparti kellék az 50 faktoros naptej, hogy megvédje a babád bőrének egészségét a káros UV sugárzástól. A csecsemők bőre rendkívül érzékeny és könnyen károsodhat a napfény hatására, ezért az első gondolatnak mindig ennek kell lennie, ha pakoljuk a bőröndünket egy nyaralásra. A naptej használata segít megelőzni a leégést, ami azért fontos, mert ha ez megtörténik, az nagyon fájdalmas lesz a picinek és bizony sok sírást tud eredményezni. A leégés sajnos hosszú távon növeli a bőrrák kockázatát is, így mondanunk sem kell, miért életbevágóan fontos kérdéskör ez.

Mindenképpen nézzünk utána annak is, hogy milyen összetevőket tartalmaz a termék, mert a babák bőre nagyon érzékeny lehet bizonyos kemikáliákra. Érdemes tesztelni az alkarjukon, mielőtt a napfényre megyünk velük – minimum fél órával a kint tartózkodás előtt.

Napkalap, fürdőruha

A napkalap segít megvédeni a gyerekek fejét, arcát és nyakát a káros UV-sugárzástól, illetve abban is segítenek, hogy ne kaphassanak napszúrást. A kisbabák fejbőre nagyon érzékeny a napégésre, ugyanis sokkal vékonyabb védőréteg van ott, mint nekünk, felnőtteknek. A megfelelő ruházat is fontos, hiszen a fürdőruha is segít megvédeni a bőrüket a napfénytől, illetve higiéniai szempontból sem utolsó dolog, hogy a vízben és a homokos parton van rajtuk valami.

Strandsátor

A tengerpartra, vízpartra történő látogatáskor kiemelten fontos egy minőségi strandsátor használata – mint például a Konges Slojd UV-szűrős strandsátrai. Kialakításuknak köszönhetően nagyszerű védelmet és kényelmet nyújtanak a hosszú strandolós napokon. Nem kell mindenáron árnyékos helyet vadászni, és nem kell a korai órákban kimenni a jó helyekért: árnyék mindig lesz, ráadásul egy jól szellőző, kényelmes és rendkívül kellemes helyen. Nincs más teendő vele, mint kivenni a hordozó táskájából, ledobni a földre, kipattan és már használatra kész is van! Fantasztikus dolog, hogy a könnyű szerkezete miatt bármikor elmozdítható. Tudsz benne altatni, pelenkázni, etetni, de Ti magatok is tudtok egy kellemeset sziesztázni a kora délutáni órákban. Olyan kelléke egy tengerparti nyaralásnak, amire nem is feltétlenül gondolna az ember elsőre, ám ha egyszer megtapasztalja, utána nem is fogja érteni, hogy tudott addig élni nélküle. A strandsátor egy intim tér a szülőknek és a gyerekeknek, ez pedig segít nekik a biztonságérzetük növelésében, főleg, ha a parton nagyon sok az idegen ember és folyamatos zajban kell lenni.

Pelenkázó szett, pelenkázó táska

Természetesen a baba alapvető szükségleteit, mint evés, folyadék pótlás, alvás és tisztán tartás itt is véghez kell vinni és a napirendi pontokat is tartani kell. Egy jól megválasztott, megfelelő méretű pelenkázó táskába nagyon sok minden elfér: a baba étele (anyatejes táplálásnál erre nincs is szükség), vize, a nedves törlőkendők, a pelenkák, a cumik – gondold alaposan végig, mik azok, amikre a hétköznapok során mindenképpen szükségetek van és ezt vidd el a strandra is! A pelenkázó táskába belefér 1-2 babakönyv vagy babajáték, ezek is jól fognak majd jönni, ha egy kis szórakoztatásra vágyik majd a csemetéd.

Elsősegély-felszerelés az apróbb balesetekhez

A tengerpartra indulás előtt fontos, hogy legyen nálad egy kompakt, kis méretű, ám jól felszerelt elsősegély-felszerelés, hiszen soha nem tudhatod előre, mire lesz majd szükséged a parton.

Ami mindenképpen legyen benne:

  • sebfertőtlenítő
  • alkoholos törlőkendő
  • kötszer, ragtapasz
  • kullancsriasztó
  • szúnyogriasztó
  • allergiás reakció elleni cseppek
  • láz-és fájdalomcsillapító
  • bélflóra regeneráló, esetleges hányás esetén
  • csípés enyhítésére szolgáló krém

Ha ezek Nálad vannak, akkor nem csak sok kellemetlen percet spórolsz meg vele, de nyugodtabb leszel és magabiztosabb is.

Ezek a családi nyaralások hatalmas élmények, így kár lenne őket kihagyni: minél több helyre eljuttok, minél több mindent megmutattok a babátoknak, annál gazdagabbak lesztek! A megfelelő felszerelést egyáltalán nem nehéz összepakolni, érdemes a kitűzött dátum előtt listát írni, és akkor egészen biztosan nem fog semmi fontos kimaradni a csomagból. Fontos, hogy a baba napirendjét ugyanúgy tartsátok és ne érezze magát kibillentve a biztonságából, mert akkor nem fogja tudni élvezni a napot, ezáltal pedig Ti sem. Egyetek akkor, amikor otthon is, és pihenjen pontosan akkor, ahogyan otthon is csináljátok. Ha ezekre az alapvető dolgokra figyelsz, akkor már csak a világra rácsodálkozó boldog szempárban kell gyönyörködni – ez pedig minden pakolást és logisztikát megér, ugye?