Hegedüs Brigitta és kutyája lediplomázott a Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatási szakán

Egy jó kutya fél diploma

Hegedüs Brigitta és Artúr lediplomázott a Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatási szakán. Itt kiderült, hogy Artúrnak nemcsak vakvezető, hanem terápiás tulajdonságai is vannak.

Brigitta elmondta, hogy sokat köszönhet vakvezető kutyájának és Miskolcon megismert tanárainak, barátainak.

Brigitta túra egyesület alapításán gondolkodik

A párjával, Zsolttal és kutyájával sokat túráznak, gyakran előfordul, hogy a szervezők Artúrnak is készítenek oklevelet.

„Vannak olyan egyesületek, ahol örömmel veszik, hogy együtt indulunk. Igaz, olyan egyesületet még nem találtunk, ahol figyelembe veszik a látássérülteket, hogy könnyebben teljesíthessük mi is az útvonalakat, ezért most egy saját egyesületen gondolkozunk” – avatott be a terveibe.

Tenni akar a látássérültek jogaiért

Brigitta 5 éves képzésben folytatja tovább a tanulmányaimat a jogász szakon Miskolcon: „A sok negatív tapasztalatom motivál a jogi képzésben, mert a többség továbbra sem ismeri a segítő kutyákra vonatkozó jogszabályokat, illetve a jogszabályok sem fednek le mindent, ezért sok nézeteltérést tapasztalhatunk látássérültként. A szakdolgozatomat is erről írtam. Országos szinten interjúztattam látássérülteket a negatív tapasztalataikról.”

boon.hu