Idegenforgalmi siker. Miskolc lenyomta Egerszalókot

A Központi Statisztikai Hivatal 2023-as adatai alapján  bekerültünk a tíz legnépszerűbb termálfürdős település közé került a vendégéjszakák számát tekintve. (belföldi vendégforgalom)

Az adatokból a termalonline.hu gyűjtötte ki azokat a településeket, ahol termálfürdő vagy termálszálló található. A szakportál azt vizsgálta, miként alakult tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma.

A toplistán szereplő települések között találhatunk olyanokat, amelyek esetében a legfőbb vonzerőt a fürdőzés jelenti, illetve olyan települések is vannak a listán, ahol a fürdők csak egy attrakciót jelentenek a sok közül.

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakaszámok alapján Budapestet Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros, Gyula és Bük – majd alig lemaradva Miskolc követik. Tavaly összességében mintegy 298 ezer vendégéjszakával büszkélkedhetett a borsodi vármegyeszékhely, ezzel mások mellett például Visegrádot (265 ezer vendégéjszaka), Egert (259 ezer), valamint Nyíregyházát (244 ezer) is megelőzve.

https://termalonline.hu/