2024. április 14-től Debrecenből közvetlen járatot indít Isztambulba a Wizz Air, jelentette be szerdán a légitársaság. Debrecen és Isztambul között minden szerdán és vasárnap közlekednek a repülőgépek. Isztambul a második török város Antalya után, amely közvetlen járattal elérhető Debrecenből.

Ó, Isztambul!

A két kontinenst, Európát és Ázsiát összekapcsoló török gazdasági fellegvár, Isztambul a kelet és a nyugat különleges ötvözete, amely minden odalátogatót lenyűgöz. Kulturális sokszínűsége, páratlan hangulata és káprázatos építészete egyedülálló hangulato ad a városnak. Törökország gazdasági, kulturális és művészeti központja számos izgalmas látnivalót és nevezetességet rejt. A múltidéző mecsetek, paloták és bazárok, a modern metropolisz vibráló egyvelegével társítva teszik felejthetetlenné az utazást.

„Az elmúlt években végzett felméréseink során a Róma járathoz hasonlóan Isztambul is kimagasló eredményeket ért el, így külön öröm számunkra, hogy az utasok által javasolt legnépszerűbb három desztinációból rövid időn belül kettőt is bejelenthetünk. Ezen események megerősítésként szolgálnak arra, hogy a Wizz Air légitársaság, valamint a repülőtér-üzemeltető számára fontos utasaink véleménye, és valóban arra törekszünk, hogy a mutatkozó igényeknek megfelelő járatfejlesztéseket valósítsunk meg”

– mondta Vincze Tamás, a Debrecen International Airport Kft. fejlesztési igazgatója. 

Debrecenből Antalya és Isztambul is elérhető repülővel

Antalya mellett Isztambul a második török város, amely hamarosan Debrecenből is közvetlenül elérhetővé válik repülővel. Ezzel, a Wizz Air bővítésének köszönhetően Magyarországról már 4 útvonalon is foglalhatóak járatok Törökországba.

„A Wizz Air török úti céljai eddig is népszerűek voltak a magyar utazók körében, emiatt nagyon örülünk, hogy hamarosan a debreceni utazóközönség számára is közvetlenül elérhetővé tehetjük Isztambult. A légitársaság elkötelezett a Magyarország és Törökország közti kínálat fejlesztésében, ezért bízunk benne, hogy az új útvonallal tovább erősödhet a két ország gazdasági és turisztikai kapcsolata”

– mondta Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.