Skip to content

Van benne miskolci szál is. Csalás miatt nyomoz a rendőrség

Van benne miskolci szál is. Csalás miatt nyomoz a rendőrség

Csalás miatt nyomoz a rendőrség a megfeneklett napelemes cég ügyében

Ügyfelek tettek feljelentést a cég ellen, amely nem szállítja az állami pályázaton elnyert napelemes rendszereket a nyerteseknek. A mátészalkai rendőrök nagyobb kárt okozó csalás gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Mátészalkai Rendőrkapitányság annak a cégnek az ügyében, amely több mint 300 a 2021-es állami napelemes pályázat nyertesével szerződött, hogy kiépíti náluk a rendszert, viszont a közelmúltban leállt. A fejleményről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata tájékoztatta lapunkat.

Mint korábban megírtuk, a Traditional Solutions Kft. több száz pályázatos ügyfele maradt hoppon, miután pénzügyi nehézségek léptek fel a cégnél, leálltak a kivitelezések és az eszközök kiszállítása. A cég szerint ennek oka, hogy az állam évek óta nem folyósítja a pályázóknak odaítélt támogatást, legfeljebb az előleget tudták lehívni. A cég ez utóbbit több esetben meg is tette, sőt sokuktól önerőt is bekért – a pályázatok csigalassúságú elbírálása alatt eltelt idő alatt a napelemes piacon bekövetkezett drágulás miatt –, de néhány rendszer kiépítése, néhány eszköz kiszállítása után leállt, ügyfélszolgálatos munkatársaik felmondtak, telefonjaik elnémultak. honlapjukat felfüggesztették.

A cég ugyan a napokban e-mailben jelezte az ügyfeleknek, hogy keresi a megoldást, szándékában áll teljesíteni a szerződésekben vállaltakat, és türelmet kért.

Az ügyfelek közül azonban sokan már feljelentést tettek. Volt, akik arról számoltak be, hogy elhajtották őket a rendőrök, de voltak, akik sikerrel jártak a Mátészalkai Rendőrkapitányságon. Megkeresésünkre a rendőrség jelezte:

a büntetőeljárás három feljelentés alapján indult,

de többet „az eljárás érdekeire tekintettel” nem árultak el.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.07. 11:42

    Állam Bácsi tisztességgel kifizette nekik a rá eső részt , vagy épp mulasztásos törvénysértést követ el ?

  2. Névtelen
    2024.02.08. 08:48

    Tudom, tudom, Állam Bácsi sok mindent kibír, és nem is tudja megvédeni magát, de ne bújtassuk el ennyire a felelősöket: jó eséllyel megint arról van szó, hogy valamelyik minisztérium vagy állami szerv (vagyis 14 éve a Fidesz) irányítása alatt álló aktor nem úgy végezte a munkáját, ahogy az elvárható lett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük