Parászka Boróka szerint Bayer Zsolt a „rezsimarc”, aki „anyanyelveként beszéli az újnyilast”

Az újságíró nem érti, hogy „hogyan vált nyilassá ez a rezsim? Húsz év alatt, a szemünk előtt, a passzív asszisztenciánk mellett…”

Parászka Boróka Facebook-oldalán közzétett „elemzésében” azt írja: az elmúlt két évtized alatt a nyilas, szélsőjobbos retorika kormányzati szinten is elfogadottá, sőt támogatottá vált. Az újságíró szerint lépésről lépésre történt a váltás, és

az „elnyilasodás” már a rendszer vázát képezi.

„Mára oda jutottunk, hogy »a magyar embereknek« fel sem tűnik, hogy a magyar politika nyelve: nyilas. Rasszista, erőszakos, látensen és nyíltan erőszakra uszító” – olvasható a bejegyzésben, amelyben Parászka megemlíti Bayer Zsolt lovagkeresztjét is:

Pontosan értette a feladatát, célját és az újnyilas kurzus hangjává vált. Anyanyelveként beszéli az újnyilast. Ő a rendszerhang, a rezsimarc.”

Az újságíró úgy látja, hogy mindezek ellenére ez nem Bayer Zsolt története, hanem a rendszeré: „Hogyan vált nyilassá ez a rezsim? Húsz év alatt, a szemünk előtt, a passzív asszisztenciánk mellett. Nincs mentségünk, és okunk sem meglepődni” – írja posztjában Parászka, amelyet teljes terjedelmében ide kattintva olvashatnak el.