Miskolc. Ellipsum szindróma. A Kriza korszak bosszúja? Semmire nem jó ingatlanok

A mostani kiírás érdekessége, hogy míg korábban két pályázatot írtak ki (a másik a még csak félig kész, az Avas kilátó lábánál megvalósuló amfiteátrum vendéglátó egységének üzemeltetésére szólt), most viszont csak egyetlen dokumentáció jelent meg a Miskolc Holding ingatlangazdálkodással foglalkozó oldalán a letölthető dokumentumok között. Az egyetlen pályázat azonban három vendéglátóegység bérlésére vonatkozik: az Avas kilátó presszó szintjén lévő helyiségre, az említett kilátó előtti épület vendéglátó egységeire, valamint a Nagyavas alsó során található Bortanya üzemeltetésére. A kiírásban piros betűkkel ez olvasható: A pályázat eredményes elbírálásának feltétele, hogy a pályázó egyidejűleg mindhárom helyiségre érvényes pályázati anyagot nyújtson be”,

Március 15-én már nyitnának?

A kiírás szerint a Bortanyán minőségi vendéglátás és szálláshely szolgáltatást kell nyújtania a leendő bérlőnek, minimum 5 évre lehet bérbe venni havi 609393 forint + áfáért, bár ez az időszak közös megegyezés szerint további öt évre meghosszabbítható.  

avastetoi-epitkezes-15-aj
Az amfiteátrum építése még folyik, a tervek szerint tavaszra készülnek el vele
Fotó: Ádám János

A másik két egységre vonatkozó kiírás csaknem ugyanaz, mint az előző, sikertelen pályázat esetén volt, legalább is a bérleti díjat figyelembe véve. Az amfiteátrum vendéglátó egysége, komfortpontjai, valamint információs és kiállító tér üzemeltetésének havi bérleti díja 1 millió 146 ezer forint lenne (és az áfa), a kilátóbeli kávézóban pedig magas színvonalú vendéglátást várnak el havi 403 922 forint + áfa bérleti díj mellett. Itt elvárásként szerepel még, hogy a presszó kialakítása legalább a tavaszi szezon kezdetére (2024. március 15.) készüljön el. Azt nem tudni, hogy ez a kitétel direkt került bele, vagy véletlenül maradt-e benne az előző kiírásból. Mert a mostani pályázatban is szerepel akárcsak az előzőben a csatolt mondat: „az átadás napjára (2023. dec. 16.-2024.jan.20. közötti nap) színvonalas catering szolgáltatást már tudjon nyújtani” a bérlő. Ez az időpont viszont már a múlté.

boon.hu