Miskolci eklektikus zónák. Nagy Ákos (Fidesz) által vezetett 11-es számú körzetet „számolják fel”

Névlegesen a jelenleg Nagy Ákos (Fidesz) által vezetett 11-es számú körzetet „számolják fel”, ami voltaképp annyit jelent, hogy a szomszédos kerületek között felosztják a többi közt a Vasgyár, a belváros és Miskolctapolca egyes szegleteit is magába foglaló, szociológiailag meglehetősen eklektikus zónát.

Ignácz Dávid jegyző a tavaly november végén felálló Helyi Választási Bizottság előtt ismerteti az új körzethatárokat | Fotó: Juhász Ákos

A fentiekben ecsetelteken felül is szóltak érvek amellett, hogy markánsan újrarajzolják az eddigi struktúrát. Ignácz Dávid felidézte: a városháza az új térképek kidolgozása előtt kikérte a lakosság véleményét – a helyiek javaslatainak döntő hányadát a jogszabályi környezetnek megfelelően be is illesztették.

Eszerint a legtöbben a történelmi városrészek egyben maradását szorgalmazták – vagyis azt, hogy adott övezet lehetőleg egy képviselő alá tartozzon, s számolják fel azokat az elhatárolásokat, amik egy-egy paneltömb lépcsőházait akár három felé is szakítják. A jegyző kiemelte: az új körzetekkel szemben nem érkezett panasz, senki sem élt jogorvoslattal.