Okosvárosban legalább angolul és szlovákul “megtanítjuk” a parkolóautomatákat. A nap

“Zsugorodó „kis Miskolc” nem tud növekedni, regionális szerepköre csökken, a városok közötti versenyben rendre alulmarad. Nagy-Miskolc az új gazdaság regionális központja, élhető és vonzó, egészséges, emberközpontú, inspiráló és integráló város lesz.

Hatékonyan fellépünk a – gazdasági – elvándorlással szemben:

Városi életpályamodell-programot indítunk

A város ma is az egyik legnagyobb foglalkoztató – ismerjük el munkavállalóinkat. Városi minimálbért vezetünk be az ökormányzat társaságainál, az ott dolgozók legyenek anyagilag is megbecsült munkavállalók.

Új városi adópolitika

Megvizsgáljuk a helyi iparűzési adó rendszerét, hogy az jobban szolgálja az itt működő vállalkozások érdekeit.

Új ingatlanpolitika

Újra élettel töltjük meg a főutcát, igényvezérelt bérbeadás mellett újranyithatóak az eseteként már tíz éve üresen álló üzletek.

Előny a helyi szakembereknél, vállalkozóknál

Átláthatóbb működéssel a helyi vállalkozások pontos ismerethez és előnyhöz jutnak, lesz idejük felkészülni az ajánlattételekre. Létrehozzuk a Helyi Köztartozásmentes Adózói Adatbázist, miskolci vállalkozásoknak ne kelljen helyi adóigazolást külön kérni.

Karcsúbb, takarékosabb Miskolc Holdingot

A feltárt megtakarításokból a városi szolgáltáltatások minőségét fejlesztjük
Miskolci Beszállítói programot indítunk – legyenek a helyi vállalkozások a Miskolc Holding beszállítói
Korszerűsítjük a számlázási rendszert minden szolgáltatás esetében
Elektronikus jegyrendszert vezetünk be a közösségi közlekedésben
Ténylegesen elektronikus lesz az ügyintézés, két éven belül az ügyfélszolgálati esetek 50%-át már e-ügyintézéssel lehet rendezni
50%-kal növeljük a zöldfelületek kezelésére és az utak felújítására fordított összeget
Újragondoljuk és fejlesztjük a parkolási rendszert. Okosvárosban legalább angolul és szlovákul “megtanítjuk” a parkolóautomatákat
Kifejlesztjük a Miskolc-appot, amin keresztül a városi szolgáltatások lesznek elérhetők, foglalhatók
Miskolc arculata az előző városvezetés alatt két alkalommal is változott, az utóbbi esetben a városi cégek logója is követte ezt. Költségtakarékossági okokból – annak ellenére, hogy az országos sajtóban is megjelentek alapján a korábban máshol bevezetett hasonló arculati elemek miatt köznevetség tárgyává váltunk – nem költünk több pénzt a következő években újabb és újabb arculatokra. Az így megtakarított pénzt a fejlesztési tervek megismertetésére, az itt élők tájékoztatására fordítjuk.
Mindenkit partnernek tekintünk, aki tenni akar Miskolcért!