Miskolc. Lassan bezárnak a belvárosi üzletek

KÖZEL HARMINC ÉV UTÁN VÉGLEG BEZÁRT A DM A SÉTÁLÓUTCÁN

A DM PR-osztálya minap.hu-nak elmondta , stratégiájuk az elmúlt kilenc évben, részben a vásárlói igények változása, részben a COVID hatása miatt módosult.

– Az életünk és így a vásárlóink élete is folyamatosan változik: a többség már nem buszozik-autózik be a belvárosi postára vagy a bankfiókba ügyet intézni, hanem leginkább online intézik a befizetéseiket és egyéb ügyeiket is. A vásárlók többsége egyre inkább csökkenti a bevásárlásaira fordított időt, így kevesebb alkalommal, leginkább egymás mellett elhelyezkedő üzletekben vásárolnak.  Az ezekhez hasonló változások miatt pedig folyamatosan változik a kereskedelmi környezet, ezáltal a kereskedelmi egységek rentabilitása is, amit folyamatosan figyelembe kell vennünk az üzlethálózatunk gondozásánál – írták.

Ezek szerint a Széchenyi utcai üzlet fenntartása valószínűleg már nem volt gazdaságos a DM. számára. Válaszukban kiemelték, egy-egy egységük bezárását rengeteg elemzéssel járó hosszú folyamat előzi meg. „A zárási döntés számunkra sem egyszerű, mert a közelben lakó törzsvásárlóink mellett a munkatársaink életére is hatással van” – tették hozzá.

Központba be

A DM most abban reménykedik, hogy a bezárt egység kedvelői átszoknak majd a másfél villamosmegállónyira található Szinvaparkba, vagy az Újgyőri főtéren, a Bükk Áruházban található egységbe.