Veres Pál többször beszélt már arról, a politika lehet vicces is

Tisztelt Szerkesztőség!

Küldjük felhasználásukra a Demokratikus Koalíció miskolci szervezetének álláspontját. Köszönjük, hogy olvasóikat, nézőiket tájékoztatják.

Veres Pál ne jósdákra költse a miskolciak pénzét!

A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete 2023-ban indította el a Miskolcról őszintén programját, melynek során több száz miskolcival beszélgettek. A miskolciaknak az a véleménye: a jelenlegi városvezetés egy buborékban él — tanácsadói körrel körülvéve –, és nem akarja érteni az egyszerű miskolciak életét. A miskolciaknak súlyos, központi problémája a tömegközlekedés, amelyre az elmúlt években igazi válaszokat, megoldásokat nem tudtak adni.
Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció és az LMP polgármesterjelöltje 2023. október végén mutatta be polgármesterjelölti programját, ahol kiemelt szerepet kapott a tömegközlekedés. Ebben a programban fogalmazódott meg, hogy Miskolcnak közmegegyezés alapú tömegközlekedésre van szüksége, és hogy a 14 év alatti miskolciak ingyen használhassák a tömegközlekedést 2024 januárjától, ezzel is segítve a családokat. Ennek érdekében a DK miskolci szervezetének önkormányzati képviselői már a decemberi közgyűlésen jelezték, módosító indítvánnyal élnek majd a költségvetéshez, hogy források átcsoportosításával teremtsék meg ennek a feltételeit. Az előterjesztést hamarosan be is nyújtják. A DK úgy látja: egyszerű kampányfogás Veres Pál azon Facebook-bejegyzése, hogy átmeneti, kísérleti jelleggel vezetik ezt be, amíg más városokban, például Szegeden már be is vezették azt.
Veres Pál többször beszélt már arról, a politika lehet vicces is. A Demokratikus Koalíció azonban azt vallja: egy város vezetéséhez komoly emberek kellenek. A miskolci tömegközlekedés helyzete nem ad okot még mosolyra sem, ezért is értelmezhetetlen, hogy városházi források igénybevételével aláírásgyűjtésbe kezd Miskolc polgármestere, hogy 10 év múlva a hidrogén-meghajtású tömegközlekedés ingyenes legyen. Bár olyan világot élünk, ahol rendkívül felgyorsult a tudomány, akár olyan technikai újítások is születhetnek, hogy repülő csészealjakon utazhatnak ingyen a miskolciak, de 2024-ben a jelen problémáira várják a megoldásokat. A tömegközlekedés színvonalának javítását, az út-, csatorna- és közterület- felújításokat, az alulfizetett busz- és villamosvezetők bérének rendezését. Miskolc változásra vágyik. Olyan városvezetésre, amely nem jósdákra költi el a város pénzét, amely nem a science fiction világában él, hanem érti és érzi a miskolciak jelenének valóságát, és képes arra megoldásokat kínálni.

Fotó: Miskolci politikusok archív