Skip to content

Republikon: 310 ezer szavazót bukott a Fidesz, az ellenzék viszont képtelen felcsípni

Republikon: 310 ezer szavazót bukott a Fidesz, az ellenzék viszont képtelen felcsípni

Az ellenzék viszont képtelen felcsípni a kormánypártról leváló szavazókat.

Ha minimálisan is, de csökkent a Fidesz népszerűsége a Republikon friss kutatása szerint, amit a Telex ismertetett. A lap azt írja, hogy

a kormánypárt 310 ezer szavazót bukott el, a párt viszont még így is 43 százalékon áll a pártválasztók körében.

A Fidesz–KDNP népszerűsége a teljes népességen belül egy százalékponttal csökkent novemberhez képest, most 28 százalékon állnak. 2023 januárjában még 32 százalékon voltak a teljes népességet nézve.

A Fidesz népszerűségvesztéséből az ellenzéki pártok viszont a kutatás szerint úgy fest, képtelenek bármit profitálni, ugyanis az ő számaikból nem úgy tűnik, mintha a Fideszről leváló szavazók az ő szavazói bázisukat erősítené. A DK-t a teljes népesség 12, míg a pártválasztók 19 százaléka támogatja. Mögöttük viszont ott a Mi Hazánk, akikre a teljes népesség hat, míg a pártválasztók kilenc százaléka voksolna.

A Republikon szerint a pártválasztók körében a Magyar Kétfarkú Kutya Párt beelőzte a Momentumot:

míg a Kutyapárt nyolc, a Momentum hét százalékon áll.

A kutatás szerint ha most lennének az országgyűlési választások, még az MSZP is bejutna valahogy önállóan a parlamentbe, hiszen öt százalékra mérték a támogatottságukat. Viszont a Jobbik, a Párbeszéd és az LMP önállóan nem érik el a parlamenti küszöböt.

A hvg360-on a napokban ismertettük a Medián legújabb kutatását, amelyből kiderült, hogy a magyarok többsége már nem akar kormányváltást.https://hvg.hu/itthon/20240126_republikon_fidesz_szavazok#rss

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2024.01.26. 15:07

    Basszus! Hogy miket nem mond Niedermüller elvtárs veje Horn Gabika a Republikon kur.elnök

    „Horn Gábor
    A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke „

    1
    2
  2. idézet
    2024.01.26. 16:33

    Nekem még általános iskolában, a 80-as évek közepén azt tanították, hogy 10,5 millió magyar van Magyarországon. Ez ma úgy 9,5 millió, hogy benne van százezernyi külföldről importált határon túli, benne van százezernyi Magyarországon élő, már állampolgársággal rendelkező külföldi. Benne van továbbá a külföldön élő, magyar állampolgársággal rendelkező magyarok tömege is, akik évek óta nincsenek itt, csak papíron még léteznek Magyarországon. És benne van az is, hogy KSH mindig Orbán kedvére hazudik, minden egyes jelentése, felmérése, statisztikája ferdítés, legyen az infláció, gazdasági növekedés, vagy a lakosság száma.
    .
    Magyarán mindezeket figyelembe véve tippem szerint már 8,5 millió körül (vagy alatta) van a magyarországi magyarok száma, ami egyrészt sokkoló szám, másrészt teljesen érthető, teljesen indokolható. És az itteni magyarok egyre öregebbek, egyre nyomorultabbak, egyre kevés teheséges, életerős, munkaképes, képzett, ambíciózus ember van.
    .
    Akik 25 éve a NEMZET-ről magyaráznak, a magyar büszkeségre építenek, azok szisztematikusan, lépésről-lépésre előbb kivéreztetik, aztán megszüntetik a magyar népet, az országot, a nemzetet, meg ezt az egész hörögve vergődő nyomorúságot, ami itt megy.
    .
    És akiket legjobban érint, legjobban sújt, akik már most is elnéptelenedett falvakban laknak, meg kistelepülések nettó bezárt, kihalt, megszűnt részein – azok ma is a leghűségesebb szavazók.
    .
    Keserű, és kegyetlen az igazság, de azért szolgáltat igazságot az élet nagy léptékben, nagy időtávokban.
    .
    Egy gyűlölködő, lusta, becstelen, primitív nép, amelyik a saját nagyságáról, büszkeségéről, tehetségéről üvöltözik – miközben elfogy és megszűnik.
    .
    Zseniális filmet lehetne csinálni belőle.

  3. Névtelen
    2024.01.26. 17:29

    neked hazátlannak nem mindegy?

    „KSH mindig Orbán kedvére hazudik,”.. Aha. EU-stat kötelező előírás. Ha külföldön dolgozik 3 millió magyar, akkor akkor azzal csökken a magyar munkanélküliségi ráta.

    • Névtelen
      2024.01.26. 18:14

      Na, megint kapott valaki egy kis pénzt Moszkvàbol.

  4. Névtelen
    2024.01.26. 17:35

    „Egy gyűlölködő, lusta, becstelen, primitív nép, amelyik a saját nagyságáról, büszkeségéről, tehetségéről üvöltözik – miközben elfogy és megszűnik.
    .
    Zseniális filmet lehetne csinálni belőle.”

    Ugye az EU 26 országára gondolsz? Hol nem így van?

    Beszélsz a világba.

  5. Névtelen
    2024.01.26. 17:36

    „Az idős népesség legnagyobb, 22,7 és 22 százalék közti arányát Olaszország, Finnország, Görögország, Portugália és Németország lakosságában mérték.

    Az elöregedés a születések számának csökkenése mellett az egyre hosszabb élettartamnak tulajdonítható. Az unióban a születéskor várható élettartam gyorsan emelkedett, az 1960-as 69 évről 2021-re 80,1 évre. Csökkent a csecsemőhalandóság, növekedett az életszínvonal, javult az oktatás, az egészségügy és fejlődött az orvostudomány. A születéskor várható átlagos élettartam csak Dániában, Észtországban, Finnországban és Cipruson csökkent.

    A 2021-es adatok szerint a 15 és 64 év közötti aktív korú népesség az unió népességének mintegy 64 százalékát teszi ki.

    Összességében elmondható, hogy Európában az elöregedés felgyorsul a következő évtizedekben, ezzel párhuzamosan egyre szűkül a munkaerőpiac.

    Születési és halálozási ráták
    Tíz uniós tagállamban történt népességfogyás 2022-ben. A legnagyobbat Olaszország lakossága szenvedte el (mínusz 253 ezer), majd Lengyelország (mínusz 186 ezer) és Románia (mínusz 163 ezer) következik. A képzeletbeli dobogóra Horvátország, Bulgária és Görögország már nem fért fel. Magyarországon 42 ezerrel csökkent a lélekszám, de mérséklődött Szlovákiában, Lettországban és Szlovéniában is.

    Érdemes megjegyezni, hogy

    a termékenységi ráta egyik uniós országban sem haladja meg a népességszám fenntartásához szükséges 2,1-es a küszöbértéket. Az átlagos termékenységi ráta az unióban 2020-ban 1,5-re csökkent.”

    • így nehezen szaporodtok
      2024.01.26. 18:22

      https://uploads.disquscdn.com/images/10ecd0ed6b257b9d701f7cb5ffe3872cdb1ce4afdb98fc69b03db5b3f09c2d1b.jpg?w=800&h

  6. Névtelen
    2024.01.26. 18:20

    Miröl ugatsz te büdös cigány legalja gecinyelő cselédje?
    Mindössze 85 200 gyerek született 2023-ban Magyarországon. Korábban nem volt olyan év, amikor a születésszám ne haladta volna meg a 88 ezret. A népesség 42 ezerrel csökkent, ez annyi, mintha elnéptelenedett volna Hódmezővásárhely

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük