Szivárgás. Bajusz írhatta? „Polgármester jelöltként indulok a 2024-es helyhatósági választásokon”

„Polgármester jelöltként indulok a 2024-es helyhatósági választásokon. Célom egy nyertes választási eredmény. Ehhez a jobboldali szavazók mellett a bizonytalanokat és a politikailag érdekteleneket is meg kell szólítanom.”

„Meg kell nyernem magamnak és a Fidesznek [vidéki város]-t!”

„A cél egyszerű: 2024-ben győzni szeretnénk a FIDESZ-KDNP képviselőivel [település]-en.”

„Győzelemre akarom segíteni a [városi] polgármestert a 2024-es önkormányzati választáson.”

„Polgármester-jelölt leszek és szeretném a saját videóimat gyorsan magamnak készíteni.”

„Szeretnék kifejezetten a videókészítésre koncentrálva fejlődni. […] a vármegyei munkámat, ezáltal elnök urunkat is tudná segíteni, ha felkészültebb lennék ezen a téren.”

„Kisöpörni [településről] Gyurcsány Ferenc elvbarátait!”

„A város, ahol lakom, megérdemli, hogy végre jobboldali vezetői legyenek. Most esélyesebb a váltás, mint eddig bármikor.”

Velük átfedést mutatnak a kultúrmissziót folytatók:

„A hazám kultúráját, közösségét és az anyanyelvemet szeretem. A következőkben saját videóimmal a konzervatív-polgári-keresztyén értékrendet szeretném erősíteni, támogatni.”

„Elsősorban azok a témák érdekelnek, ahol a hazaszeretetet a kereszténységgel összekapcsolva tudom megjeleníteni.”

„Szeretnék visszaadni a jobboldali fiatal közösségnek és buzdítani őket, hogy ők is ezt tegyék.”

„A kisvárosi emberekhez még mindig túlsúlyban jutnak el a helyi balos álhírek. Én feltárom az igazságot. Röviden: »Bozótharc«.”

Vannak, akiknél a képességeik fejlesztésének igénye hangsúlyosabb a konkrét kampányra készülődésnél:

„Közszereplőként és az önkormányzat kommunikációs vezetőjeként sok videós anyag létrejöttében veszek részt, forgatókönyvírás, a produkció menedzselése, de szükségesnek tartom a videó készítés gyakorlati oldalával is megismerkeni.”

„Azért szeretnék videokat készíteni, mert egyre nagyobb a kihívás a közösségi felületeken, fejlődnünk kell. A videókon már nem elég csak a mondanivaló, szükség van jó vágásokra, feliratozásra és számos egyéb dologra, amivel megragadhatjuk a figyelmet. A négy napos képzés során szembesültem vele, hogy sok gyakorlásra van még szükségem, remélem itt az alapokat megértem, kicsit kigyakorolhatom.”

„Közszereplőként szeretnék minél több emberhez minél hatékonyabban eljutni.”

És akadnak egészen egyéni motivációjú jelentkezők is:

„Legközelebbi célom, hogy végre akadjon le rólam az a cukorhegyi, meg a liberált bandája!!”

„Akik velem tartanak tájékoztatása, vélemény elmondása, gőz levezetés”

„Videóhoz, képi megjelenítéshez olyan hülye vagyok, hogy a fal adja a másikat, ezért talán nem ártana némileg tanulni ilyesmit. Nagyjából ennyi.”

 

Részt vett a Megafon képzésén Budakeszi fideszes polgármestere, dr. Győri Ottilia is, aki korábban Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel szerepelt közös képen a Megafon egyik rendezvényén. A polgármestert telefonon értük utol, de amikor meghallotta, hogy milyen ügyben keressük, csak annyit mondott, telefonálnia kell egyet, és később visszahív. Ez cikkünk megjelenéséig nem történt meg. Ugyancsak visszahívást ígért Bajusz Gábor, Miskolc fideszes önkormányzati képviselője is, aki Facebook-oldala szerint részt vett a Fidesz novemberi kongresszusán is. Ő arra hivatkozott, hogy meg kell néznie a képzési szerződést, mielőtt nyilatkozna.