TikTok Bandi hűséges fegyverhordozója fejlesztené magát

Egy informatikai hiba miatt egy egyszerű Google-kereséssel bárki rátalálhatott az érintett politikusok személyes adataira és ehhez hasonló motivációs levelére: “Szeretnék kifejezetten a videókészítésre koncentrálva fejlődni. […] A vármegyei munkámat, ezáltal elnök urunkat is tudná segíteni, ha felkészültebb lennék ezen a téren” .

 

Napjainkra olyan mértékű médiahatalmat szerzett a Megafon, hogy képzéseket indít és (kormánypárti) influenszereket állít elő mezei politikusokból, aktivistákból.

Telex régóta foglalkozik a jelenséggel, de amit a csütörtöki cikkükben írnak, az egészen különleges lelet: kiszivárogtak a propagandagépezet legújabb képzésére jelentkezők nevei és adatai. Egy informatikai hiba miatt nem csupán a teljes névsor vált láthatóvá, de a motivációs levelek is.

Többek között az kiderült, hogy a jelentkezők között van a miskolci Bajusz Gábor is, akit a lap szeretett volna megkérdezni a részletekről, de nem sikerült vele kapcsolatba lépni.

A miskolci politikus, aki Facebook-oldala szerint részt vett a Fidesz novemberi kongresszusán is, visszahívást ígért a Telex újságírójának arra hivatkozva, hogy meg kell néznie a képzési szerződést, mielőtt nyilatkozna. Ez végül nem történt meg.

A cikkből az is kiderült, hogy valamilyen informatikai hiba miatt volt nyilvános az a sok adat, de miután a Telex jelezte a problémát, pár nap elteltével az egész megafon.hu oldalát lekapcsolták.

Tavaly év végén a 24.hu írta meg, hogy legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, illetve a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez (CÖF-CÖKA, Megafon, Aktuális Média, Budapest Beszél), de az összeg forrásáról szinte semmi sem deríthető ki.