Skip to content

Póka Egon Művészeti Akadémia a Miskolci Egyetemen. Póka rendszeresen fogdosta és csókolgatta a diákokat?

Póka Egon Művészeti Akadémia  a Miskolci Egyetemen. Póka rendszeresen fogdosta és csókolgatta a diákokat?

Tátrai Tibor: Ha megmutatom, hogyan szállok bele a hangokba, akkor lehet, hogy a diákoknak is sikerül

 

Szeptemberben indul a Póka Egon Művészeti Akadémia és a Miskolci Egyetem könnyűzene alapképzése. Ének, basszusgitár, szaxofon, harsona, trombita, gitár, ütőhangszerek és billentyűs hangszerek szakirányokra lehet jelentkezni. Demeter Szilárd azt mondta, azért karolta fel a kezdeményezést, mert eddig nem voltak diplomás tanárok, akik a gyerekeknek iskolai rendszerben oktathatnak hangszeres könnyűzenét, pedig „manapság vasárnap délutánonként nem több szólamban éneklünk családilag ebéd után, hanem a gyerek bedugja a fülét, és tudatosan könnyűzenét hallgat”. Tátrai Tibor gitáros pedig azt mesélte el, hogyan tud majd segíteni a diákoknak.

Póka Egon, a Kőbányai Zenei Stúdió egyik alapítója és ügyvezető igazgatója* rendszeresen fogdosta és csókolgatta az iskola jellemzően 18–23 éves diákjait és több női dolgozóját, tanárát. Máskor a testükre, a ruházatukra vagy a szexuális életükre tett obszcén megjegyzéseivel alázta meg őket. Egy lány diákot a zenei vizsgája közben rúzzsal festett ki, egy másiknak a combján a hét fogást gyakorolta, míg az zongorázott.

Az esetek jellemzően 2010 és 2017 között történtek. Közben számos diák hagyta el az iskolát annak toxikus légköre miatt, többen a zenei pályát is. Az elmúlt években volt kőbányais áldozatok létrehoztak maguknak egy kis közösséget, hogy terápiás jelleggel beszéljék ki egymással az átélt élményeiket.

Póka Egon 2021-ben meghalt, a cikkben megszólalók többsége pedig már évekkel korábban elhagyta az intézményt. A Póka Egonról elnevezett popzenei egyetem ötletének hírére, illetve látva azt, ahogy a zenei szakma és a kormányzat élteti a zenész kultuszát, a Kőbányai néhány korábbi diákja és munkatársa úgy érezte, árnyalniuk kell a Póka személyéről kialakított képet.https://telex.hu/komplex/2023/09/28/poka-egon-kobanyai-zenei-studio-szexualis-bantalmazas



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2024.01.19. 07:42

    Akkor szaporodásbiológiai tanszék is lesz?

  2. nyilván tartanak tőled
    2024.01.19. 08:21

    Most indul ez a fiatalok becsatornázásáara és a popszakma kifizetőhhelyének tervezett dolog, de a nevet már elbaszták. Majd ők fognak válogatni kiből lesz popsztár, meg lesznek nemzeti akkordmenetek is. Ezt kell támogatni, de pl. tegnap azt mondta nekem a telefonos kisasszony amikor időpontot foglaltam volna, hogy a Semmelweiben már nincs bőrgyógyászat, az utolsó orvos is maganpraxist kezdett… Remélem Kaletáról nem fognak óvodát elnevezni.

  3. Névtelen
    2024.01.20. 09:17

    Korda Györggyel kezdék az ózdi feketemágusok kitermelését születésemkor, amiért én voltam egész életemben a szórakozott, az csak az egyik volt a figyelmetlenségeim közül. A sátán Főnix utcanépe követte, a jövő mérnökeivel, ahogyan írta Miklóska Miklós magáról. Mára legendaként ünnepeltetik magukat valamennyien, hiszen 66 éve áldoznak, mint apokalipszis állandó végrehajtói lírai karámtagjaival a nagypán utcájuknak, festőkkel, költőkkel, mint pszicopatákkal, amik más arcában mossák magukat József Attila óta, készültek újabb világmindenség apokalipszisése. Deák Bill Gyula egylábbal megteremtett Hunniai elmeosztály feszületese kivégző sorozatát Feketebárány áldozásával öcsémnek megjutalmazták életműdíjjal. Demjén Rózsit szintén kitüntették, akinek a dalait a kíséretei, a szárnyas betétek írták. Szürke szőnyegfelhője a borsodi világapokalipszisnek, az összes Ferenccel együtt Katalin néven kiválasztott, akár Nagy Ferója az utcanépnek, mint Tádés nemi csapás, amelyik emberré vált véráldozással. Most Hobot tüntetik ki életműdíjjal, amelyik miskolci elmeosztálya védettségében volt kutyája a kommunistának, valamint hippi mozgalmat kezdett elölről mosakodással, többször előadva az ország sátánjának Kex Zöld-sárga dalát, amit a nép együtt énekelt vele. Sátán népe tagjainak ez már az utolsó áldozásuk volt a világ meggyalázásával együtt Csepregi Éva főszerepében, ébredő játszótér Illés apokalipszisének emberi méltóság díjával kitüntetett Szörényi Leventéjével, amelyik roma népe kitermelte a falvakat, tanyákat, mint a gésáit a nemi gyalázóknak Zoltán Erika Szerelemre születtem dala óta, mióta a koncert véget ért.

  4. Névtelen
    2024.01.20. 20:38

    Póka Egonnak volt egy orvos rokona akit kirúgtak mert lefeküdt a betegeivel. Kár pedig jó állatorvos volt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük