Építsük át az Ellipsumot. Ezek mennek
 
MISKOLCTAPOLCA STRANDFÜRDŐ (MÁSKÉNT) VS. ELLIPSUM WELLNESS FÜRDŐ
Van, amikor az ember átrendezi a szobáját, lakását és ilyenkor rég elfeledett vagy már eltűntnek hitt dolgok is a kezébe kerülnek. Így jártam ma én is, amikor tervtáramban matatva egy 2013-as tervdokumentáció másolata kacsintott rám. A Stúdió Kft Miskolctapolcai Strandfürdő II. ütemének (a mai Ellipsum területe) kiviteli terveiről van szó, melynek építész alkotói Pirity Attila és néhai Jászai Péter vezető tervezők voltak. (Azért került hozzám, mert akkor , városi főmérnökként nekem kellett szakmailag értékelnem az elkészült művet) Pár órát rászántam , hogy a leglényegesebb rajzok kezelhetők és áttekinthetők legyenek, megoszthatóvá váljanak. Teszem ezt azért, mert mióta átadták az Ellipsum fürdőt, a városlakók és a szakemberek jelentős része is berzenkedve beszélnek a létesítményről úgy a használhatóságát, mint a megjelenését illetően.
A Stúdió Kft 2013-as terve- véleményem szerint olyan volt, amely nagy valószínűséggel viszont megállta volna a helyét , hisz a helyi atmoszférának, a fürdőhagyományoknak megfelelően és a környék építészeti tradícióit figyelembevéve tervezték meg. Többen mondtuk, mondjuk, hogy a jelenlegi ingerszegény és tájidegen Ellipsum komplexumot mindenképpen át kell értékelni előbb-utóbb, ha azt akarjuk, hogy vonzóvá váljon, legalább a külcsín tapolcai legyen !
Ehhez nyújthat segítséget, ébreszthet gondolatokat a Stúdió Kft építészeinek a hely szelleméhez igazodó, építészeti alázattal és sok szeretettel megfogalmazott elképzelése:
+7
Az összes reakció:

Csabalik Zsuzsanna, Ágnes Czinglér és további 24 ember