Na, ettől sem fognak röhögőgörcsöt kapni a  a miskolci OTP-ügyfelek

– Drága mulatság lesz az OTP-ben készpénzzel fizetni a közös költséget – vette észre csütörtökön a 24.hu a Társasházi Háztartás nevű portál egy héttel ezelőtti hírétAz OTP Bank hirdetményben közölte: 2024. február 1-től a nem saját számlára történő pénztári készpénzbefizetések után készpénzbefizetési díjat számítanak fel

A díj mértéke a befizetett összeg 0,6 százaléka, de minimum 1500, maximum 60 ezer forint lesz, de bevezetéskor akció keretében a befizetett összeg 0,5 százalékáért, vagyis legalább ezer, legfeljebb 30 ezer forintért fizethet majd be OTP-s számlára bárki.

A pénzintézet felhívja a figyelmet, hogy lakossági bankszámlák esetében nem saját bankszámlára történő készpénzbefizetésnek minősül, ha a tranzakciót végző ügyfélnek nincs a kedvezményezett bankszámla felett se elsődleges (számlatulajdonosi, illetve társtulajdonosi), se másodlagos, vagyis meghatalmazotti rendelkezési jogosultsága. Utóbbiak körébe tartoznak, akik egy adott bankszámla felett gondnokként vagy törvényes képviselőként rendelkeznek jogosultsággal.